Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Retragerea lui Morar e un gest normal în lipsa unei legi care să-i asigure postul

Ponta: Retragerea lui Morar e un gest normal în lipsa unei legi care să-i asigure postul

Ponta: Retragerea lui Morar e un gest normal în lipsa unei legi care să-i asigure postul
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2013   •   13:26

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, consideră că retragerea lui Daniel Morar este un gest normal, ţinând cont de lipsa unei prevederi legale care să asigure statutul său de conducere a Ministerului Public, şi îşi exprimă disponibilitatea de a colabora de urgenţă cu CSM.
   
"Primul-ministru Victor Ponta, în calitate de ministru al Justiţiei, consideră că anunţul făcut de domnul Daniel Morar este un gest normal, ţinând cont de lipsa unei prevederi legale care să asigure statutul său de conducere a Ministerului Public. Această situaţie era de natură să pericliteze grav activitatea instituţiei şi să creeze un blocaj cu efecte instituţionale profund negative. Premierul Victor Ponta îşi exprimă disponibilitatea de a colabora de urgenţă cu CSM pentru rezolvarea situaţiei de la conducerea Parchetului General, în aşa fel încât să se asigure stabilitatea acestei instituţii importante a statului", transmite Guvernul printr-un comunicat remis Mediafax.

Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar, a anunţat, vineri, că a decis să se retragă din această funcţie şi i-a comunicat acest lucru preşedintelui Traian Băsescu.
   
Morar: Când preşedintele şi premierul îţi spun că împiedici numirile în MP, trebuie să pleci
   
Morar a spus că va solicita Consiliului Superior al Magistraturii să revoce detaşarea lui în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
   


×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close