Antena 3 CNN Actualitate Portul Constanţa se pregăteşte de un nou aflux masiv de cereale din Ucraina

Portul Constanţa se pregăteşte de un nou aflux masiv de cereale din Ucraina

Suspendarea Rusiei privind acordul de transport pe Marea Neagră a cerealelor din Ucraina face ca Portul Constanţa să redevină principala cale de export pentru vecinii noştri. Astfel, autoritățile recunosc că presiunea din Portul Constanţa va crește în următoarea perioadă.

de Ioana Mircea    |    19 Iul 2023   •   08:30

Portul Constanța se pregătește de ce este mai rău. Un nou aflux masiv de cereale din Ucraina va lovi principala cale de transport spre Europa, după ce Rusia a nuanțat că se retrage din acordul privind cerealele din Marea Neagră.

În ciuda faptului că atât administrația portuară cât și operatorii privați au făcut eforturi și achiziții importante, astfel încât timpii de așteptare să se reducă, iar capacitatea de stocare și procesare să crească. Autoritățile recunosc că presiunea pe Portul Constanța va crește.

Citește și: Președintele României, reacție după ce Rusia s-a retras din acordul cerealelor | ”Jumătate din cerealele ucrainene s-au exportat prin România”

"Ne așteptăm ca în luna următoare să existe o presiune mai mare din partea mărfii ucrainene, pe Portul Constanța. Portul Constanța a fost pregătit și anul trecut, nu uitați că anul trecut a fost principalul punct de ieșire al cerealelor ucrainene. Ne-am făcut lecțiile fața de anul trecut. Credem că vom putea procesa cantități mai mari de cereale din Ucraina, nu în detrimentul mărfii românești", a declarat Dan Dolghin, director terminal de cereale, Portul Constanța.

×
Subiecte în articol: Portul Constanţa cereale din Ucraina
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close