Antena 3 CNN Actualitate S-au ieftinit carburanții în România | Cât costă astăzi benzina și motorina

S-au ieftinit carburanții în România | Cât costă astăzi benzina și motorina

Stațiile Petrom au ieftinit joi benzina și motorina după ce în ultimele 10 zile prețul acestora a crescut ușor.

S-au ieftinit carburanții în România | Cât costă astăzi benzina și motorina
Sursa foto: Gettyimages | Adam Berry / Stringer
de Ioana Mircea    |    15 Sep 2022   •   13:11

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat joi,15 septembrie 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 7,54 lei/litru, iar la motorină prețul de 8,76 lei/litrul.

Cu reducerea de 50 de bani oferită de către Guvernul României prețurile pe care le plătesc șoferii de fapt sunt 7,04 lei pe litru la benzină și 8,26 lei pe litru la motorină.

Petrom a scăzut prețurile cu 15 bani pe litru, și la benzină și la motorină, în condițiile în care de cele mai multe ori, compania modifică prețurile de obicei cu 4-5 bani pe litru sau foarte rar, cu 10 bani pe litru.

Pe 13 septembrie Petrom a scumpit doar motorina cu patru bani pe litru.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri că nu consideră că preţul la motorină va depăşi 9 lei/litru în perioada următoare. Cu toate acestea, cotaţia motorinei a crescut ușor în ultimele 10 zile.

„Motorina a avut cotaţii. România e importatoare de motorină. Am văzut o creştere azi de 11 bani. Cotaţia motorinei acum 10 zile a crescut uşor odată cu paritatea leu/dolar pentru că acciza se plăteşte la dolar.

Nu estimez o creştere foarte mare a preţului la motorină. Am aşteptat în piaţă şi e posibil să vină o cotaţie în jos a motorinei sau se va menţine unde este acum. Referitor la ce se va întâmpla de la 1 octombrie, cred că trebuie să mai aşteptăm un pic. Vom discuta în coaliţie şi Guvernului, iar apoi vom lua o decizie şi o vom anunţa”, a afirmat Virgil Popescu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, potrivit economica.net.

×
Subiecte în articol: pret motorina pret benzina
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close