Antena 3 CNN Actualitate Preţul carburanţilor în România, astăzi, 2 iunie 2023. Locul unde se găsește cea mai ieftină benzină și motorină

Preţul carburanţilor în România, astăzi, 2 iunie 2023. Locul unde se găsește cea mai ieftină benzină și motorină

Prețul carburanților în România, astăzi 2 iunie 2023. Prețul benzinei și motorinei rămâne la același preț ca ziua precedentă.

Preţul carburanţilor în România, astăzi, 2 iunie 2023. Locul unde se găsește cea mai ieftină benzină și motorină
Sursa foto: profimedia
de Laura Dinu    |    02 Iun 2023   •   10:43

În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă 6,46 lei, și se înregistrează la o singură stație Petrom din București, care se găsește pe Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5. 

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,47 lei și 6,61 lei.  

Pentru benzina premium, prețurile variază de la 6,92 lei și 7,24 lei.  

Cea mai ieftină motorină standard stagnează în continuare și costă 6,46 lei și se găsește la o stație Petrom din București, mai exact Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5. Prețul maxim al motorinei ajunge la 6,57 lei.  

Motorina premium costă între 6,53 lei și 7,07. 

Citește și: Motivul pentru care motorina a ajuns mai ieftină decât benzina, după doi ani de scumpiri

De ce cresc sau scad prețurile pentru benzină sau motorină la pompă 

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă. 

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol. 

Așadar, atunci când cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, iar când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close