Antena 3 CNN Actualitate Prima bază de canotaj din Bucureşti ar putea fi construită în Sectorul 6, pe Lacul Morii

Prima bază de canotaj din Bucureşti ar putea fi construită în Sectorul 6, pe Lacul Morii

Prima bază sportivă de canotaj din Capitală ar putea fi construită în Sectorul 6. Dacă iniţiativa va fi pusă în aplicare, conotorii ar urma să se antreneze pe Lacul Morii.

Prima bază de canotaj din Bucureşti ar putea fi construită în Sectorul 6, pe Lacul Morii
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2022   •   01:59

Iniţiativa înfiinţării bazei de antrenament pentru canotori a apărut după o dispută între preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, şi primarul Sectorul 6, Ciprian Ciucu.

"Infrastructura stă la baza dezvoltării oricărei activităţi, fie că este de masă, fie că este de performanţă", a declarat Sandu Pop, secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj.

"Discutam cu reprezentanţii Federaţiei Române de Canotaj despre posibilitatea de a organiza pe Lacul Morii o bază sportivă de canotaj. Am văzut ce performanţe au avut sportivii noştri în acest an. Sunt fabuloase. Trebuie să fie menţinute. Aşteptăm un protocol sau un agreement între Federaţie şi Apele Române şi noi ne asumăm să facem această bază sportivă acolo", a explicat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Baza sportivă de canotaj presupune un spaţiu monitorizat în care sportivii să îşi ţină echipamentele, câteva pontoane şi o sală de fitness cu vestiare.

"Nu este nevoie de ceva extraordinar, ci de un loc securizat, să fie monitorizat video, să fie păzit şi oarecum îngrădit în care ei (n.r. sportivii) să îşi poată lua aceste echipamente specifice canotajului şi să coboare, deci ar mai fi nevoie de nişte pontoane de unde se pot lansa bărcile", a mai precizat Ciprian Ciucu.

În urmă cu o lună, Primăria Sectorului 6 a anunţat lansarea concursului internaţional de soluţii pentru amenajarea viitorului parc Lacul Morii.

Arhitecţi, urbanişti, peisagişti din ţară şi din străinătate au intrat deja în cursa pentru cea mai bună idee de valorificare a acestei oaze de verdeaţă de 16,6 hectare.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close