Antena 3 CNN Actualitate Mai puțini români vor avea Prima Casă în 2021. Guvernul a tăiat un sfert din sumă, comparativ cu 2020

Mai puțini români vor avea Prima Casă în 2021. Guvernul a tăiat un sfert din sumă, comparativ cu 2020

Un document publicat de Ministerul de Finațe arată că guvernul alocă în 2021 mai puțini bani decât în 2020 pentru programul "Prima casă/Noua casă".

Mai puțini români vor avea Prima Casă în 2021. Guvernul a tăiat un sfert din sumă, comparativ cu 2020
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    12 Mar 2021   •   23:43

Astfel, plafonul garanțiilor care pot fi emise în cadrul programului „Prima casă/ Noua casă" se va ridica în 2021 la 1,5 miliarde de lei, față de plafonul de două miliarde de lei alocat anul trecut, arată proiectul de hotărâre al Ministerului Finanțelor.

Totodată, se propune completarea reglementării din cuprinsul normelor potrivit cărora beneficiarii au obligația să încheie polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor, conform normelor interne proprii ale finanțatorilor.

Polițele urmează să acopere toata durata finanțării garantate, la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piață comunicată de finanțatori prin solicitarea de garantare.

Reducerea plafonului programului "Prima Casă/Noua Casă" era așteptată de piață, fiind anunțată în urmă cu aproximativ trei săptămâni de Cristian Păun, preşedintele Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Potrivit acestuia, aproximativ 8.000 de garanţii pentru Prima Casă/Noua Casă au fost date în 2020.

"Pentru 2021, la un plafonul în scădere la 1,5 miliarde lei, estimăm în jur de 6.000 de beneficiari ai programului", a menţionat Cristian Păun.

×
Subiecte în articol: Prima Casă 2021 plafon
Parteneri
Caz revoltător în București! Elev de 8 ani, violat de două ori
x close