Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a motociclistului lăsat invalid de Monica Macovei, după condamnarea primită de fostul ministru al Justiției

Prima reacție a motociclistului lăsat invalid de Monica Macovei, după condamnarea primită de fostul ministru al Justiției

Motociclistul lovit de Monica Macovei, a avut prima reacție după ce judecătorii au decis condamnarea fostului ministru al Justiției.

de Cătălina Buzoianu    |    Ioana Mircea    |    12 Apr 2024   •   13:25

Bărbatul lovit de Monica Macovei spune că este dezamăgit de pedeapsa pe care aceasta a primit-o, respectiv șase luni cu suspendare în urma accidentului din Mangalia de acum aproape doi ani de zile.

El și-ar fi dorit ca pedeapsa primită de aceasta să fie mai mare, însă speră că măcar toate celelalte măsuri luate în cadrul acestei condamnări să fie duse la bun sfârșit de către Monica Macovei, deși și aici are unele îndoieli pentru că pe lângă această condamnare de șase luni în primul rând, fostul ministru al Justiției trebuie să presteze muncă în folosul comunității timp de 60 de zile.

Are de ales fie la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului de la Sectorul 2 din București, fie la Administrația Domeniului Public a Sectorului 2. Ea trebuie să frecventeze mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. Dacă nu le face riscă anumite sancțiuni.

Instanța suspendă termenul de supraveghere pe o durată de doi ani. În acest timp Monica Macovei trebuie să respecte o serie de măsuri, să se prezinte la Serviciul de Probațiune, să primească vizitele consilierului de probațiune, să comunice dacă își schimbă locul de muncă sau dacă pleacă de acasă mai mult de cinci zile. Toate aceste lucruri trebuie să le ducă la îndeplinire pe o perioadă de doi ani. Decizia instanței nu este definitivă. Poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Monica Macovei a fost condamnată pentru vătămare corporală în urma accidentului provocat în octombrie 2022, atunci când se întorcea de la 2 Mai, iar la intrare în Mangalia a pătruns pe contrasens și a izbit violent un motociclist care circula regulamentar. Bărbatul a fost aruncat la câțiva metri distanță iar motorul a luat imediat foc. După incident, bărbatul a petrecut mai bine de trei luni în spital, a suferit mai multe operații chirurgicale, iar acum merge în cârje.

×
Subiecte în articol: Monica Macovei accident sentinta
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close