Antena 3 Actualitate Nicușor Dan: "Nu se pune problema ca bucureștenii să plătească 900 de lei pe gigacalorie"

Nicușor Dan: "Nu se pune problema ca bucureștenii să plătească 900 de lei pe gigacalorie"

de Georgiana Adam    |    19 Ian 2022   •   21:11
Nicușor Dan: "Nu se pune problema ca bucureștenii să plătească 900 de lei pe gigacalorie"
Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că nu se pune problema ca bucureștenii să plătească 900 de lei pe gigacalorie.

Gabriela Firea dă informații false, susţine edilul-șef.

"În primul rând, în contextul acțiunilor guvernului, de sprijin pentru termoficare, am transmis, primarii municipiilor din România prin Asociația Municipiilor, o scrisoare către Guvern prin care solicităm ca schema de sprijin să nu discrimineze între cetățenii racordați la centrale individuale și cetățenii racordați la sisteme centralizate. Așa este echitabil”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul mai spune că au trecut două luni de când a propus partidelor din Consiliul General al Capitalei o majorare a prețului gigacaloriei de la 164 de lei la 280 de lei.

"USR și PSD au respins majorarea. Fără un ajutor de la Guvern (sper să existe acest ajutor) subvenția pe care Primăria ar trebui să o plătească ar fi peste 2 miliarde lei față de 1 miliard în 2021. Bucureștiul are nevoie de investiții, nu putem duce tot bugetul pe subvenții”, a adăugat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan o acuză pe Gabriela Firea că răspândește informații false

"În primul rând, spune că bucureștenii vor plăti 980 lei pe gigacalorie. Face aici, cu rea credință, confuzie între prețul total al gigacaloriei, plătit parte de bucureșteni, parte de primărie și prețul plătit de bucureșteni. Informația corectă este că, până la modificarea de către Consiliul General, prețul plătit de bucureșteni pe gigacalorie va fi de 143 lei (urmare a scăderii TVA). O spun foarte clar: am solicitat o mărire rezonabilă a prețului gigacaloriei pentru bucureșteni, dar nu se pune problema ca aceștia să plătească 800-900 de lei. În al doilea rând, spune că prețul total este de 980 lei / gigacalorie. Fals, prețul total este de 860 lei / gigacalorie, urmare a scăderii TVA”, a mai spus Nicușor Dan.

Gabriela Firea a anunțat că prețul pentru termoficarea bucureștenilor s-a dublat

"Astăzi, deci nu acum ceva timp, ANRE a aprobat tariful local... Tariful total ajunge la aproape 1.000 RON per gigacalorie. Adică 980 RON. Deci ceea ce vă spun sunt lucruri aflate astăzi, foarte grave. Până acum era 490 RON costul per gigacalorie. Încă o dată, 980 crescut de la 490, în condițiile în care populația plătea163 RON, cu subvenție", a explicat Gabriela Firea.

Tariful va fi supus dezbaterii în Consiliul Municipal și, dacă va fi aprobat, următoarele facturi ale bucureștenilor vor fi calculate în funcție de noile prețuri, a precizat Firea.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan gigacalorie

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close