Antena 3 CNN Actualitate Surse: Prinţul Paul ar fi plecat din Portugalia. Unde se află el acum

Surse: Prinţul Paul ar fi plecat din Portugalia. Unde se află el acum

Prinţul Paul al României, dat oficial în urmărire internaţională, nu s-ar mai afla în Portugalia, ci ar fi fugit într-o altă ţară, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Surse: Prinţul Paul ar fi plecat din Portugalia. Unde se află el acum
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    28 Dec 2020   •   12:30

De negăsit după ce a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul Ferma Băneasa, prinţul Paul ar fi fugit acum în Italia, arată surse Antena 3.

El ar fi plecat din România cu două săptămâni înainte ca instanţa să dea pronunţarea şi nici soţia sa, Lia, se pare că nu ştie nimic de el.

Paul Lambrino ar fi plecat din Portugalia

Iniţial, prinţul Paul ar fi plecat în Portugalia acolo unde ar fi fost citat într-un dosar. După patru zile, însă, el ar fi luat calea Italiei, în speranţa că acolo va găsi "înţelegere".

În dosarul Ferma Băneasa, instanţa din Braşov i-a condamnat la pedepese cu executare pe Paul Lambrino (trei ani şi patru luni pentru cumpărate de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice), pe omul de afaceri Remus Truică (şapte ani), şi pe cetăţenii israelieni Benjamin Steinmetz (cinci ani) şi Tal Silberstein (cinci ani).

Paul al României a fugit din România

Paul Lambrino a fost dat în urmărire internaţională, după ce poliţiştii trimişi să pună în executare decizia instanţei au constatat că acesta nu se afla la domiciliu.

Iniţial, existau indicii că acesta s-ar afla în Portugalia.

Judecătorii au reţinut că fiul bastardului regelui Carol, Paul Lambrino sau Paul al României (şi-a trecut această titulatură în cartea de identitate), a revendicat ilegal averea bunicului său.

Între proprietăţile revendicate se numără bunuri precum Ferma Regală de la Băneasa, parte a Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu erau în proprietatea Casei Regale, ci erau proprietăţi ale Statului român, date în folosinţă Casei Regale.

În 2006, Paul şi-a vândut drepturile succesorale companiei Reciplia condusă de Truică şi controlată de holdingul lui Steinmetz. Gruparea ar fi reuşit apoi să dobândească terenurile prin corupţie şi protecţie la nivel înalt.

Prejudiciul în dosar se ridică la aproximativ 135 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Paul al României printul paul
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close