Antena 3 CNN Actualitate Produse din carne de pasăre infestate cu Salmonella, descoperite într-un mare lanț de magazine din România

Produse din carne de pasăre infestate cu Salmonella, descoperite într-un mare lanț de magazine din România

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat că în mai multe produse de pasăre de la un mare lanț de magazine din țară a fost descoperită Salmonella.

Produse din carne de pasăre infestate cu Salmonella, descoperite într-un mare lanț de magazine din România
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    21 Mar 2024   •   11:23

În cursul zilei de miercuri, reprezentanții ANPC au anunțat faptul că, în urmă cu o săptămână, comisarii de la CRPC Bucureşti Ilfov au efectuat controale la societatea Rewe România S.A., mai exact la Penny.

Au fost efectuate mai multe controale la depozitul din comuna Ștefănești, dar și în alte două magazine din București, după ce a existat suspiciunea contaminării cu Salmonella a mai multor produse de pasăre.

Astfel, mai multe probe au fost prelevate din produsele din lotul 1041203; precum și din ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 şi lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, judeţul Vrancea.

Rezultatele de laborator au arătat că în aceste produse s-a confirmat prezența Salmonellei.

“Mă întreb dacă, şi în această situaţie, facem rău menţionând numele produsului şi al producătorului, aşa cum se plâng unele asociaţii patronale. Mă bucur totodată că reuşim să ajutăm Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, desfăşurând în continuare acţiuni pe care aceştia le contestă.

Pot înţelege că atât unii, cât şi alţii, nu s-au obişnuit încă cu ideea de transparenţă, chiar dacă aceasta, în unele situaţii, afectează anumite interese financiare, pe care, în opinia mea, le consider meschine în raport cu interesul consumatorilor”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, notează observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: produse de pasare salmonella penny
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close