Antena 3 CNN Actualitate Profitul trimestrial net al Yahoo!, de trei ori mai mic faţă de cel din 2007

Profitul trimestrial net al Yahoo!, de trei ori mai mic faţă de cel din 2007

Profitul trimestrial net al Yahoo!, de trei ori mai mic faţă de cel din 2007
22 Oct 2008   •   12:34

Yahoo! a anunţat, marţi, un profit net de 54,3 milioane dolari în trimestrul al treilea, de trei ori mai mic faţă de 151 milioane dolari în intervalul similar din 2007, însă preţul acţiunilor a urcat cu 8%, ca urmare a planurilor de reducere a numărului angajaţilor cu 10%, informează Reuters. În acelaşi timp, Yahoo!, liderul pieţei de publicitate online, urmăreşte o reducere a costurilor de 400 milioane dolari pe anul în curs. Dacă situaţia economică a gigantului nu se va îmbunătăţi, Yahoo! va continua disponibilizările şi în 2009, a declarat directorul financiar Blake Jorgensen.
Programul de scădere a cheltuielilor prevede ca Yahoo! să diminueze numărul angajaţilor pe pieţele cu un cost ridicat al forţei de muncă şi să facă angajări în zone care presupun cheltuieli mai mici, precum Europa de Est, Asia sau India.
Venitul brut al companiei a urcat cu 1%, la 1,79 miliarde dolari, iar cel net s-a situat la 1,325 miliarde dolari, apropiat estimărilor analiştilor, de 1,37 miliarde dolari.
Yahoo! Se confruntă cu probleme în urma reducerii bugetelor alocate publicităţii online de către marile corporaţii, atât în SUA, cât şi în Europa şi Asia, a precizat preşedintele companiei, Susan Decker.
Pe trimestrul al patrulea, Yahoo! estimează un venit brut de 1.77-1.97 miliarde de dolari. La bursa din New York, acţiunile Yahoo! au urcat cu 7.7 procente, ca urmare a tranazcţiilor electronice, în scădere cu 6,1% la bursa din SUA.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: yahoo pierdere
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close