Antena 3 CNN Actualitate Rabla pentru electrocasnice 2021, reluat de la jumătatea lunii aprilie

Rabla pentru electrocasnice 2021, reluat de la jumătatea lunii aprilie

Rabla pentru electrocasnice va fi reluat de la jumătatea lunii aprilie. Programul va începe de la zero, iar bugetul alocat ar urma să fie minim cât cel de anul trecut, după cum a anunţat ministrul Mediului.

Rabla pentru electrocasnice 2021, reluat de la jumătatea lunii aprilie
Sursa foto: Sursa foto: Pixabay
de Maria Zărnescu    |    10 Mar 2021   •   14:36

Rabla pentru electrocasnice ar fi trebuit să fie în vigoare încă din luna decembrie a anului trecut, dar atunci aplicaţia a suferit o serie de probleme, iar aplicaţia informatică de la Ministerul Mediului a cedat.

Tánczos Barna a anunţat reluarea Programului Rabla pentru electrocasnice, iar bugetul prevăzut pentru anul în curs va fi cel puţin egal cu bugetul alocat în 2020.

"Bugetele vor fi cel puţin bugetele pe anul trecut. Orizontul de timp este 30 de zile pentru consultare publică plus câteva zile pentru aprobarea bugetului AFM, ieri cred că a apărut bugetul în Monitorul Oficial sau alaltăieri. De două trei zile discutăm pregătirea bugetului pe AFM şi orizontul de timp real este undeva în a doua parte a lunii aprilie", a declarat ministrul Mediului, potrivit News.ro.

Având în vedere că nu au fost înregistrate cereri în prima etapă, Programul Rabla pentru electrocasnice 2021 va începe de la zero.

"Programul va fi reluat de la zero pentru că nu s-a întâmplat nimic concret. Concret, nu au fost înregistrate cererile şi programul pleacă de la zero, cu minim cu bugetul de anul trecut" a mai explicat el.

Rabla pentru electrocasnice, anulat în decembrie 2020

Programul Rabla pentru electrocasnice ar fi trebuit să înceapă iniţial în luna decembrie a anului trecut. El a fost întrerupt în aceeaşi perioadă, din motive ce ţin de securitatea cibernetică. Iniţial s-a zvonit că programul ar fi fost ţina hackerilor, dar surse au declarat pentru Antena 3 că platforma cedase din cauza numărului mare de persoane care au dorit să se înscrie.

"Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior", anunţa la acel moment instituţia.

Reducerile din Programul Rabla pentru electrocasnice îi pot ajuta pe români să îşi cumpere electronice, laptopuri sau computere, în schimbul altor dispozitive mai vechi. 

×
Subiecte în articol: Rabla pentru electrocasnice
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close