Antena 3 Actualitate Propunerile pentru CCR, aviz pozitiv la Camera Deputaților

Propunerile pentru CCR, aviz pozitiv la Camera Deputaților

07 Mai 2019   •   11:23
Propunerile pentru CCR, aviz pozitiv la Camera Deputaților

UPDATE Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat pozitiv toate propunerile pentru posturile de judecători la Curtea Constituţională.

Este vorba despre actualul şef al Secţiei pentru investigarea magistraţilor, Gheorghe Stan, propus de PSD, de deputatul PNL Ioan Cupșa și de avocatul Vlad Stefan, propus de USR. 

Toți trei au fost validați de Comisia Juridică, însă, în plenul Camerei Deputaților, numele acestora va fi trecut pe un buletin de vot, unul sub celălalt, iar parlamentarii trebuie să lase pe buletin doar candidatul care în opinia lor va ajunge la Curtea Constituțională.

----------------------------

Candidaţii înscriși în cursa pentru Curtea Constituţională vor fi audiaţi de Comisiile Juridice.

Se schimbă trei judecatori, iar pentru posturile vacante au venit propuneri din partea cor doua camere ale Parlamentului, însă cea mai controversată rămâne propunerea presedintelui Klaus Iohannis.

Acesta o vrea la CCR pe Simina Tănăsescu, fosta sa consilieră, care şi-a dat demisia din cauza unor acuzaţii că ar fi încercat să facă presiuni tocmai asupra unui judecător CCR. 

Fostul consilier prezidențial l-ar fi amenințat pe Petre Lăzăroiu, cu faptul că există solicitări de demitere din postul de judecător al CCR.

Celelalte două posturi sunt de la Camera Deputaților, iar celălalt de la Senat,  în care trebuie să se facă audieri în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

În privința propunerii de la Camera Deputaților, o propunere din partea PSD-ALDE, Gheorghe Stan, şeful secţiei de investigare a magistraţilor, și propunere din partea PNL, deputatul Ioan Cupșa și din partea USR, avocatul Vlad Ștefan.

Citește Și Președintele Iohannis o numește pe Elena Tănăsescu, fosta sa consilieră, judecător la Curtea Constituțională. Acum un an, Tănăsescu era implicată într-un scanda

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close