Antena 3 CNN Actualitate "A venit bomboana de pe colivă cu această ordonanță": Proteste ale angajaţilor de la Finanţe, în mai multe judeţe din ţară

"A venit bomboana de pe colivă cu această ordonanță": Proteste ale angajaţilor de la Finanţe, în mai multe judeţe din ţară

Angajații de la direcțiile financiare din mai multe județe din țară protestează, vineri dimineața, nemulțumiți de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Aug 2023   •   10:44

Reprezentanții Blocului Național Sindical au anunțat că vineri dimineața sunt proteste în mai multe județe din țară.

"La această oră sunt în desfășurare mai multe proteste ale angajaților din direcțiile financiare din Ploiești, Piatra-Neamț și Iași", a transmis BNS. De asemenea, se protestează și în Satu Mare și Cluj.

Angajații au protestat și miercuri în mai multe județe și chiar la sediul Ministerului de Finanțe.

Citeşte şi: Salariile a milioane de angajați ar putea fi blocate! Marcel Boloș: ”Nu vreau să mă gândesc la așa ceva!”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Sunt mari șanse să apară proteste spontane necontrolabile, deoarece s-au acumulat frustrări foarte mari în cadrul Ministerului Finanțelor, nu neapărat legat de voucherele de vacanță sau de bani, ci e legat de sistem, de modul în care sunt tratați oamenii. A venit acum bomboana de pe colivă cu această ordonanță.

În momentul în care noi încercam să le spunem că trebuie o grilă de salarizare separată, ne trebuie egalizarea salariilor în sistem, că avem oameni în același birou cu salarii diferite”, spunea Vasile Marica, liderul Sed Lex, potrivit Mediafax.

Sindicatele din finanțe declanșează proteste naționale. Sunt nemulțumiți de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare, afirmând că pierd 700 de lei sau locurile de muncă.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close