Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, mesaj de ultimă oră pe Facebook: ''Este de neînțeles cât de ușor își permit unii să denigreze''

Raed Arafat, mesaj de ultimă oră pe Facebook: ''Este de neînțeles cât de ușor își permit unii să denigreze''

Raed Arafat, mesaj de ultimă oră pe Facebook: ''Este de neînțeles cât de ușor își permit unii să denigreze''
Sursa foto: foto: Agerpres
02 Oct 2016   •   16:36

Raed Arafat a reacționat duminică, pe Facebook, după publicarea unui articol denigrator la adresa sa și a managerului Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu.

''Astazi am vazut pe fluxul de stiri un nou articol, publicat de Nasul Tv. care se refera la mine si la domana si domnul dr. Grasu de la Ambulanta Buc.-Ilfov. Titlul suna pompos : "EXPLOZIV! Cât câştigă PROTEJATA lui Arafat şi soţul ei de la Ambulanţa Bucureşti | Alis Grasu se bucură din plin de beneficiile funcţiei sale. DOCUMENTE” iar continutul insira niste fapte cunoscute de toti, salariul care este in conformitate cu legea in vigoare si alte aspecte care nu au absolut nicio relevanta, pe langa sunt prezentate si unele informatii false despre domnul dr. Grasu care nu mai este directorul medical din ce stiu de ceva vreme si care nu a scapat, in calitate de protejat, un moment fara sa ma atace sau sa ma critice, exemplu fiind scrisoarea deschisa in care m-a acuzat nefondat de subminarea serviciului de ambulanta si la care am raspuns la momentul respectiv!

Stiu ca in urma marilor dezvaluiri despre "transporturile in strainatate pe bani” efectuate de d-na Grasu si prespusii bani luati de dansa, pentru care nu avem nicio dovada decat presupusele declaratii ale unor angajati ai Serviciului de Ambulanta Bucuresti sub protectia anonimatului, pozitia care am luat-o public a fost deranjanta pentru unii care s-au intrebat de ce o protejeaza dr. Arafat pe d-na dr. Grasu. De fapt eu nu am facut decat sa spun un punct de vedere fata de un articol care nu avea fundament si argumente sustenabile, care a aparut pe fondul scandalului cu cazul medical al regretatului Iuri Pascu.

Este de neinteles cat de usor isi permit unii sa denigreze si sa acuze fara probe, iar fenomenul de linsaj este bine cunoscut si se manifesta printr-un sir lung de articole si emisiuni care ataca o persoana sau o institutie avand la baza un scandal cu impact emotional, astfel incat sa influenteze populatia impotriva celor atacati. Acum cateva zile, Papa Francisc spunea ca "transmiterea informatiilor pe baza zvonurilor si a barfelor este o forma de terorism practicata de jurnalistii care nu cauta adevarul" si nu pot sa spun decat ca Papa francisc are totala dreptate.

Daca acest fenomen a fost sesizat la un nivel atat de inalt si a facut subiectul unor afirmatii la astfel de nivel, ma face sa cred ca situatia a atins un nivel ingrijorator si in alte tari si nu numai in Romania. Linsajul la care suntem supusi de ceva vreme ca persoane si ca sistem medical in general si cel de urgenta in special este unul bazat pe teorii si afirmatii departe de realitate. Scopul? putem sa-l banuim cu totii si anume distrugerea a ce a mai ramas din increderea populatiei in sistem si in persoanele care deservesc sistemul si il coordoneaza.

Cand se arunca o stire fara probe in spatiul public, aceasta nu trece fara sa aiba un impact oricat de mic ar fi acesta. Daca linsajul continua luni sau ani de zile, la un moment dat este posibil sa ajunga la rezultatul scontat si anume pierderea increderii in sistem si in persoanele atacate ce ar permite atunci implementarea unor schimbari in interesul celor care au stat ascunsi in spatele linsajului. Atunci cand un articol adevarat vine si cu probe credibile, luam masuri imediat insa nu am de gand sa repet unele greseli luand de bune stiri la baza carora nu stau probe consistente, si nu am sa iau masuri impotriva unor persoane pe baza unor astfel de stiri.

Trebuie si noi sa ne maturizam si sa nu ne mai lasam influentati de acuzatii si “stiri" care au alt scop decat scopul de a face cunocut adevarul. Nu am de ce sa protejez persoane care gresesc si fac rau sistemului, insa in astfel de situatii ca cea cu d-na dr. Grasu, voi sta langa cei atacati pana am o dovada reala ca stirile respective sunt adevarate!'', a scris Raed Arafat.

Citește și Medicul Alis Grasu răspunde acuzațiilor: Nu se fac transporturi clandestine cu Ambulanța. E o calomnie!

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Alis Grasu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close