Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat nu are nicio explicație științifică pentru exceptarea bisericilor de la noile restricții: ”Nu trebuie neapărat argumente științifice”

Raed Arafat nu are nicio explicație științifică pentru exceptarea bisericilor de la noile restricții: ”Nu trebuie neapărat argumente științifice”

Autoritățile nu au inclus biserica pe lista cu locuri în care este solicitat certificatul verde. Singurele reguli care se aplică în biserici sunt purtarea măștii de protecție și respectarea unei distanțe de doi metri între persoane.

Raed Arafat nu are nicio explicație științifică pentru exceptarea bisericilor de la noile restricții: ”Nu trebuie neapărat argumente științifice”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    22 Oct 2021   •   18:11

Întrebat de jurnaliști de ce unitățile de cult sunt exceptate de la reguli, Raed Arafat a spus că ”e o decizie luată la nivelul CNSU. Nu trebuie neapărat argumente științifice. Asta este decizia luată. (...) Sunt mai multe considerente care se iau în considerare, pe lângă baza științifică oferită de medici.”

Întrebat de ce nu se impune stare de urgență, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri COVID-19, Raed Arafat a răspuns:

„Măsurile pe care le luăm acum nu sunt neapărat identice cu măsurile care se luau la început pentru că s-a aflat mai mult despre virus, știm cu ce se poate preveni, știm cum se poate preveni. Când se analizează la nivelul CNSU se analizează inclusiv impactul asupra altor sectoare. Măsurile care se iau acum sunt menite să limiteze accesul celor care nu sunt vaccinați pentru că  dacă se îmbolnăvesc ei sunt cei ajung la spital și la terapie intensivă.”

Șeful DSU a mai precizat că în acest moment nu mai există niciun pat liber la ATI, în România. În plus, o echipă medicală din Danemarca va fi trimisă în România pentru a activa la Institutul "Matei Balș" din București.

Începând cu 25 octombrie 2021, noi restricții vor intra în vigoare.

Restricțiile oficiale care intră în vigoare de luni pot fi consultate AICI.

 

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat restricţii biserica CNSU
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close