Antena 3 CNN Actualitate Război total între Arafat și localnicii din Gornet. Daune uriașe cerute în instanță de localitatea ce a intrat în carantină

Război total între Arafat și localnicii din Gornet. Daune uriașe cerute în instanță de localitatea ce a intrat în carantină

Locuitorii comunei prahovene Gornet, localitatea asupra căreia a fost instaurată carantina săptămâna aceasta, cer daune de jumătate de milion de euro și anularea ordinului semnat de Raed Arafat.

Război total între Arafat și localnicii din Gornet. Daune uriașe cerute în instanță de localitatea ce a intrat în carantină
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    25 Iul 2020   •   22:40

Locuitorii din Gornet și-au angajat un avocat și au atacat la Curtea de Apel București ordinul de carantinare al localității, susținând că așteaptă revocarea lui și scuze publice din partea autorităților. În plus, cetățenii cer daune de jumătate de milion de euro pentru prejudiciile create de restrângerea și îngrădirea activităților, dar și pentru  "starea de spirit şi moralul scăzut al cetăţenilor comunei".

Război total între Arafat și localnicii din Gornet. Daune uriașe cerute în instanță de localitatea ce a intrat în carantină

Potrivit unui comunicat emis, sâmbătă, de avocatul Bogdan Dumitru, care reprezintă Primăria Gornet, şefului DSU, Raed Arafat i se solicită să declanşeze în regim de urgenţă evaluarea cazurilor de COVID-19 din comună pentru a se stabili cu exactitate dacă la momentul emiterii ordinului de carantinare exista procentul persoanelor infectate peste pragul stabilit de INSP.

Potrivit documentelor puse la dispoziţia presei de către avocat, locuitorii din Gornet cer daune de 500.000 de euro, echivalent în lei, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar "apostrofaţi".

Decizia de carantinare zonală a comunei Gornet a fost luată, miercuri 22 iulie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, însă hotărârea finală a aparţinut instituției conduse de Raed Arafat - Departamentul pentru Situații de Urgență București.

S-a ajuns în această situaţie pentru că în ultimele două săptămani 15 localnici din cei 2.300 cât are comuna Gornet (adică mai mult de 3 persoane la mia de locuitori), au fost testati pozitiv cu coronavirus. Între timp, opt dintre cele 15 persoane au primit rezultate negative la testul pentru coronavirus.
 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat gornet daune
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close