Antena 3 CNN Actualitate Pensii 2021. Dumitru Costin, liderul BNS: ”Toată lumea se așteaptă să crească, dar, evident, pensiile vor scădea”

Pensii 2021. Dumitru Costin, liderul BNS: ”Toată lumea se așteaptă să crească, dar, evident, pensiile vor scădea”

Recalcularea pensiilor vine cu multe semne de întrebare şi chiar cu o scădere! Dumitru Costin, liderul Blocului Naţinal Sindical a explicat în exclusivitate la Antena 3 documentul de la Guvern în care se precizează, negru pe alb, că nu se prevăd creşteri anul acesta.

Pensii 2021. Dumitru Costin, liderul BNS: ”Toată lumea se așteaptă să crească, dar, evident, pensiile vor scădea”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    21 Mai 2021   •   13:06

”Cu siguranță că vor vrea sa revină, cel puțin aici, la stagiul normal de cotizare, la cel puțin  la 30/35 de ani stagiu de cotizare.

Pe recalculare, în niciun caz nu vei avea creșteri pe pensii, asta e o primă observație. O a două observație, menționează acolo cum că cheltuielile cu pensiile vor fi ținute la nivel similar în anii care urmează. Adică, fondul de pensii va fi înghețat în anii care urmează, nu se preconizează creșteri ad-hoc ale pensiilor pe termen scurt și mediu. Ce înseamnă acest lucru? Păi dacă tu ai înghețat fondul de salarii în anii care urmează și nu estimezi nicio creștere, dar ai angajat recalcularea pensiilor, digitalizarea dosarelor, faci această schimbare de indicator jos și în momentul în care recalculezi pensiile, toată lumea se așteaptă să crească, dar, evident, pensiile vor scădea” a declarat Dumitru Costin în cadrul emisiunii Sinteza Zilei

”Se anulează posibilitatea de pensionare anticipată!”

”Am văzut acest document, l-am analizat și încep să înțeleg de ce țin așa, la secret, acest PNRR. Pentru că, pe lângă investiții, în programul acesta național sunt prevăzute și așa numite reforme. Iată că, din păcate, reforma la sistemul de pensii vine cu vești foarte proaste pentru pensionari. Așa este, dacă se anulează acel stagiu de cotizare de 25 și se prevede un stagiu mai mare, de 30 sau 35 de ani, asta înseamnă că se împarte la un număr mai mare de ani și formula din legea 127 este anulată și sigur că, dacă împărțim la un număr mai mare de ani, asta înseamnă și scăderi. 

Odată ce spui foarte clar că păstrarea nivelului pensiilor la același nivel, asta înseamnă că le spui clar pensionarilor că nu va urma nicio majorare, nici măcar o indexare cu rata inflației, să nu mai spun și cu 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe țară.  

Și mai este un lucru foarte grav aici, se anulează posibilitatea de pensionare anticipată. Ori noi știm că persoanele care sunt cu 3-4-5 ani înaintea pensionării își găsesc mult mai greu serviciu în condițiile în care își pierd serviciul. Ei scriu negru pe alb că se anulează această pensionare anticipată și scrie foarte clar, fără creșterea pensiei medii. Deci, coroborate toate aceste informații, cu păstrarea pensiei la același nivel și fără creșterea pensiei medii, asta înseamnă că este o înghețare a nivelului pensiilor în România pentru următorii ani. 

Mai mult decât atât, mai este o frază acolo care ne duce cu gândul că se gândesc la o posibilă creștere a vârstei de pensionare”, a explicat și Marius Budăi la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: pensii recalculare
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close