Antena 3 CNN Actualitate Reformă în transportul feroviar pe bază de hidrogen. "România pleacă la drum cu un proiect pilot"

Reformă în transportul feroviar pe bază de hidrogen. "România pleacă la drum cu un proiect pilot"

"Conferința sustenabilității" este un eveniment major care pune în valoare industriile locale din regiuni de interes strategic.  

Reformă în transportul feroviar pe bază de hidrogen. "România pleacă la drum cu un proiect pilot"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2023   •   08:53

Hydrogen Valley este un concept care unește decidenții din administrația publică, mediul de afaceri, furnizorii de energie și administratorii sistemelor de logistică, inclusiv la nivel de infrastructură.

A cincea ediţie a Conferinței din regiunea Galați, Brăila și Buzău este menită să pună în valoare exemple de pionierat – producția oțelului verde și a hidrogenului prin electroliză, fiind punctul de pornire pentru extinderea utilizării hidrogenului curat în tot ce înseamnă producție, servicii și transporturi la nivel local.

"Parteneriatul strategic cu SUA pe care ACS (Asociaţia Combustibili Sustenabili - n.r.) îl promovează inclusiv într-un eveniment în luna septembrie este de interes crucial pentru noi în dezvoltarea noilor tehnologii energetice şi în propagarea lor la nivel naţional", spune Vlad Stoicescu, preşedinte Asociaţia Combustibili Sustenabili.

Principalul obiectiv, spun specialiştii, este dezvoltarea durabilă a oraşelor Galați, Brăila și Buzău. 

De altfel, o economie sustenabilă, durabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător este obiectivul major pentru protejarea viitorului omenirii.

"Universitatea Danubius este încântată să fie partener al acestei conferinţe. 

Sper că vom continua să lucrăm împreună pentru a găsi cea mai bună cale pentru a îmbunătăţi problemele climatice pe care le avem peste tot în lume", a precizat prof. Dr. Steve O. Michael, rector Universitatea Danubius.

Un proiect important este şi reforma în transportul feroviar pe bază de hidrogen. 

"România a decis să pornească la drum doar cu un proiect pilot care vizează 12 trenuri care vor fi operate în primă instanţă în trei linii din zona de nord nord-vest a Bucureştiului, fiind şi una din zonele mai aglomerate", spune Ştefan Roşeanu – preşedinte Autoritatea pentru Reforma Feroviară.

Regiunea Galați, Brăila și Buzău beneficiază de soare din abundență, care permite alimentarea parcurilor fotovoltaice.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close