Antena 3 CNN Actualitate Regele Mihai va fi invitat în Parlament pe data de 25 octombrie. Propunerea a trecut cu 203 voturi "pentru"

Regele Mihai va fi invitat în Parlament pe data de 25 octombrie. Propunerea a trecut cu 203 voturi "pentru"

Regele Mihai va fi invitat în Parlament pe data de 25 octombrie. Propunerea a trecut cu 203 voturi "pentru"
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Sep 2011   •   15:13

Regele Mihai va fi invitat în plenul Parlamentului pe data de 25 octombrie, cu ocazia zilei sale de naştere.

Propunerea a trecut cu 203 voturi pentru. Potrivit unor surse, parlamentarii Puterii s-au abţinut de la vot.

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu a cerut, marţi, Parlamentului să voteze în plen invitarea Regelui Mihai I în faţa celor două camere ale Legislativului din România.

Ulterior, vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a cerut parlamentarilor PDL să voteze în favoare prezenţei Regelui în plen.

„Tocmai pentru că preşedintele Traian Băsescu a spus ce a spus în iunie, este o chestiune de obraz pentru noi toţi să votăm pentru invitarea Regelui pe 25 octombrie“, a declarat Paleologu.

Propunerea privind organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului în 25 octombrie la care să fie invitat Regele Mihai a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului reunit de marţi, la solicitarea Opoziţiei.

Băsescu: Decizia Regelui de a abdica a fost „un act de trădare“

Traian Băsescu a declaranşat un atac fără precedent, la sfârşitul lunii iunie, la adresa Regelui Mihai I. Preşedintele a spus la un post de televiziune că decizia regelui de a abdica a fost "un act de trădare". Liderul României a precizat totodată că relaţia sa de apropiere cu prinţul Paul a fost un gest pentru a proba că nu are nimic împotriva Casei Regale.

"Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României” a declarat Traian Băsescu.

"Vedeţi, noi încă nu ne aşezăm corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie, Antonescu rămâne responsabil de Holocaust împotriva evreilor şi a ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce. Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci. Ăsta (mareşalul Antonescu, n.red.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dăm averi, iar pe alţii îi considerăm criminali de război - şeful de stat şi prim-ministru. Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm, de toate păcatele?", a comentat Băsescu la B1 Tv.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close