Antena 3 CNN Actualitate Reglementări noi la nivel european, în ceea ce priveşte serviciile de telefonie mobilă şi Internet

Reglementări noi la nivel european, în ceea ce priveşte serviciile de telefonie mobilă şi Internet

Reglementări noi la nivel european, în ceea ce priveşte serviciile de telefonie mobilă şi Internet
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
25 Mai 2011   •   18:14

Începând de azi, 25 mai, vă veţi putea schimba operatorul de telefonie mobilă într-o singură zi, fără modificarea numărului de telefon. În toate ţările Uniunii Europene intră în vigoare noi reglementări în domeniul drepturilor şi serviciilor de telefonie mobilă şi Internet.

În plus, durata maximă a unui contract iniţial cu un operator poate fi de 24 de luni şi cel puţin un an.  Astfel, clienţii vor putea trece mai uşor de la un operator la altul, dacă oferă condiţii mai avantajoase.

Comisia Europeană a stabilit noi reglementari şi în ceea ce priveşte serviciile de internet. Clienţii trebuie să primească informaţii despre traficul disponibil şi impactul asupra calităţii serviciilor, iar contractele trebuie să prevadă şi detalii legate de despăgubiri, în cazul în care nu sunt respectate condiţiile.

Totodată, operatorii trebuie să ofere o protecţie mai bună faţă de accesul online neautorizat la datele personale ale clienţilor şi faţă de spam-uri, iar clienţii vor fi anunţaţi de către operatori în cazul în care cineva încearcă să spargă sistemul de securitate.



×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close