Antena 3 CNN Actualitate Religie "Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică": ÎPS Calinic se opune unificării Paștelui ortodox cu cel catolic

"Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică": ÎPS Calinic se opune unificării Paștelui ortodox cu cel catolic

Unificarea Paștelui ortodox cu cel catolic, o problemă care stârnește tot mai multe certuri. De această dată, ÎPS Calinic a declarat că se opune vehement acestui proces și nu crede că Sfântul Sinod va da importanță petiției realizate în acest sens.

"Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică": ÎPS Calinic se opune unificării Paștelui ortodox cu cel catolic
Sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
de Alexandra Axinia    |    26 Apr 2023   •   12:35

Scandalul unificării Paștelui ia amploare. Alături de Arhiepiscopul Teodosie vine și cel al Sucevei și Rădăuților.

ÎPS Calinic spune că nici el nu vrea ca ortodocșii să serbeze Paștele în același timp cu catolicii. Reacția vine la scurt timp după atacurile extrem de dure dintre Arhiepiscopul Tomisului și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. 

Înainte de Paște, Arhiepiscopul Tomisului a spus foarte clar că nu este de acord cu varianta unificării Paștelui ortodox cu cel catolic.

La scurt timp, vine o nouă declarație în aceste sens și este vorba despre Arhiepiscopul Calinic care susține că oamenii au libertate de exprimare, dar asta nu înseamnă Sfântul Sinod va luat în considerare cererile lor.

Citește și: BOR: Unificarea Paştelui, discutată în şedinţa din iunie a Sfântului Sinod

"Oamenii au libertate de exprimare, însă aceasta nu înseamnă că Sfântul Sinod certifică toate cererile lor. Dacă în viitor sunt dintre cei care doresc să sărbătorească Paștile odată cu noi, o pot face, însă nu creștinii ortodocși odată cu aceștia.

Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică. Sinodul I Ecumenic a statornicit cu sfințenie data serbării Paștilor. Nimic în plus sau în minus", a spus Arhiepiscopul Calinic, ca răspuns oferit marți unui enoriaș la rubrica „Răspunsul Ierarhului”.

De altfel, acesta a declarat că ar fi foarte interesat de văzut dacă Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe va lua în seamă petiția semnată de un număr foarte mare de neortodocși, așa cum îi numește IPS Calinic pe oamenii care nu au nicio legătură cu Biserica. 

Reamintim că Arhiepiscopul Teodosie a fost primul care s-a declarat împotriva acestei idei, iar ulterior s-a declanșat un scandal între el și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close