Antena 3 CNN Actualitate Religie E păcat sau nu să spunem "La mulţi ani!", de Adormirea Maicii Domnului. Preotul Gabriel Cazacu ne explică dacă e bine să facem urări pe 15 august

E păcat sau nu să spunem "La mulţi ani!", de Adormirea Maicii Domnului. Preotul Gabriel Cazacu ne explică dacă e bine să facem urări pe 15 august

Dacă este sau nu bine să spunem "La mulți ani!" azi, de Adormirea Maicii Domnului, am aflat de la părintele Gabriel Cazacu de la Mănăstirea Cașin din Capitală.

E păcat sau nu să spunem "La mulţi ani!", de Adormirea Maicii Domnului. Preotul Gabriel Cazacu ne explică dacă e bine să facem urări pe 15 august
Sursa foto: observatornews.ro
de Georgiana Adam    |    15 Aug 2023   •   11:05

Astăzi, pe 15 august, creștinii ortodocși şi catolici prăznuiesc adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare, o sărbătoare cu multe tradiții și obiceiuri. 

Părintele Gabriel Cazacu de la Mănăstirea Cașin din Capitală ne explică dacă este păcat sau nu să urăm "La mulți ani!" azi celor care poartă numele de Maria sau alte derivate ale acestui nume. 

"Nu este păcat. În Biserica Ortodoxă noi îi sărbătorim pe majoritatea sfinților atunci când ei trec la Domnul, mucenicește sau pe cale naturală. 

Deci astăzi le spunem cu multă bucurie "La mulți ani!" tuturor Mariilor și Marinilor din viața noastră, mai cu seamă pentru că astăzi este o întâlnire extraordinar de frumoasă în ceruri între Maica noastră cea prea curată și Fiul său cel prea iubit.

Aseară am prohodit-o pe Maica Domnului și trupul ei se ridică la ceruri pentru că Fiul vine și îi ridică trupul la cer și este această bucurie extraordinară. 

Astăzi este şi ziua marinarilor. Le spunem și noi "La mulți ani!". Prin tradiție, foarte mulți români vin acasă, pentru că luna august este preponderent destinată vacanțelor în Occident, românii noștri dragi vin acasă și petrec alături de familiile de aici timp valoros, timp de rugăciune, timp de regăsire, de îmbrățișare, de speranță, de bucurie. 

Românii se adună în număr foarte mare la sfintele noastre biserici și mănăstiri. Avem niște mănăstiri extraordinare, cu niște hramuri dedicate Adormirii Maicii Domnului.

Ne bucură mai ales cei care au postit, cei care s-au spovedit, cei care au viață curată, dar bucuria este aceeași şi pentru cei care n-au avut timp de această dată.

Dragii mei, vă așteptăm, e perioadă frumoasă de vacanță. Aduceți copiii la biserică, nu îi uitați pe bătrânii dvs. iubiți, faceți o faptă bună față de cineva care are nu are mâncare astăzi acasă sau care nu se poate îmbrăca și fiţi buni și milostivi", a explicat părintele Gabriel Cazacu de la Mănăstirea Cașin din Capitală, marţi, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close