Antena 3 CNN Actualitate Reprezentanţii FMI vin în România, în timp ce guvernul se pregăteşte să-şi asume răspunderea pe austeritatea fiscal-bugetară

Reprezentanţii FMI vin în România, în timp ce guvernul se pregăteşte să-şi asume răspunderea pe austeritatea fiscal-bugetară

O echipă a Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se află la București în perioada 25 septembrie - 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei noastre.

de Alina Tănase    |    25 Sep 2023   •   10:07

Vizita are loc chiar în perioada în care Guvernul urmează să își angajeze răspunderea în Parlament pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare.

"Echipa Fondului Monetar va discuta cu autoritățile române despre politicile economice, în cadrul unor întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, ai Băncii Naționale a României şi ai altor agenții guvernamentale.

Totodată, experții instituției financiare internaționale se vor întâlni cu reprezentanți ai sectorului privat şi ai organizațiilor neguvernamentale.

Primele discuții ar urma să aibă  loc la Ministerul Finanțelor, în cursul zilei de luni", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Alina Tănase.

Citește și: Ministrul Finanțelor a anunțat ce se va întâmpla cu ratele românilor

În urmă cu o lună, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că, în cazul în care Guvernul nu ia măsurile de ajustare fiscală şi consolidare fiscală necesare, acestea vor fi făcute de piețe, iar corecția prin mecanisme de piață este mult mai greu de controlat.

"În cazul în care corecția fiscală şi consolidarea fiscală nu ating nivelurile care sunt percepute a fi necesare de către instituțiile cu care lucrăm, o bună parte din corecție se va face de către piețe", a avertizat guvernatorul BNR.

×
Subiecte în articol: FMI România Jan Kees Martijn BNR
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close