Antena 3 CNN Actualitate Reţeta celui mai puternic antibiotic natural, pregătit în casă. Acţionează pe timpul nopţii şi combate infecţiile din tot corpul

Reţeta celui mai puternic antibiotic natural, pregătit în casă. Acţionează pe timpul nopţii şi combate infecţiile din tot corpul

Antibioticele naturale se pot găsi în mai mult alimente şi pot fi eficiente pentru tratarea infecțiilor, atâta vreme cât nu este vorba despre o infecţie gravă. Cel mai puternic antibiotic natural se prepara foarte uşor, folosind un borcan de sticlă, în care se pun toate ingredientele tocate.

Reţeta celui mai puternic antibiotic natural, pregătit în casă. Acţionează pe timpul nopţii şi combate infecţiile din tot corpul
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    09 Ian 2024   •   12:00

Infecţiile minore pot fi tratate cu antibiotice naturale pe care le găsim în anumite alimente.

Antibioticele naturale pe care le găsim în natură sunt o soluţie excelentă pentru tratarea şi prevenirea gripei şi răcelii.

Acestea sunt un remediu natural, prin care se poate evita dezvoltarea rezistenţei bacteriilor la antibiotice, fără reacţii adverse.

Usturoiul, ghimbirul şi propolisul sunt alimentele considerate antibiotice naturale. Acestea au capacitatea de a combate infecţiile din tot corpul şi de a îmbunătăți circulaţia sângelui.

Alimentele considerate antibiotice naturale

Datorită compuşilor numiţi gingeroli, ghimbirul s-a dovedit a fi eficient împotriva unor agenţi patogeni gram-negativi, precum şi împotriva unui număr de agenţi patogeni din cavitatea bucală.

Totodată, ghimbirul are capacitatea de a reduce inflamaţia creierului şi de a ameliora sau vindeca probleme intestinale, cum ar fi ulcerul sau colita.

Usturoiul este cel mai străvechi antibiotic natural. Acesta este folosit de mii de ani, iar rezultatele sale au fost demonstrate. 

Citeşte şi: Fructul minune care ajută la prevenirea apariției pietrelor la rinichi

Ingredientul activ din acest antibiotic natural este alicina. Pentru a beneficia de acest ingredient natural, este nevoie ca usturoiul să fie pisat şi lăsat pentru aproximativ 2 minute în contact cu aerul.

Al treilea aliment considerat antibiotic natural este propolisul. Acesta este recomandat pentru prevenirea şi pentru tratarea infecţiilor.

Ca şi antibiotic natural, propolisul tratează infecţiile cailor respiratorii superioare, diverse afecţiuni ale tractului digestiv, afecţiunii ale cavităţii bucale şi faringelui, afecţiuni ale pielii, artrite sau artroze.

Reţetă cel mai puternic antibiotic natural 

Ingrediente cel mai puternic antibiotic natural 

  • ardei iute proaspat habanero;
  • hrean;
  • oţet organic din cidru de mere
  • un căţel de usturoi;
  • o ceapă albă;
  • ghimbir.

Mod de preparare cel mai puternic antibiotic natural

Pentru prepararea celui mai puternic antibiotic este nevoie de un borcan, în care să se adauge legumele mărunţite. În ceea ce priveşte usturoiul, acesta trebuie să fie pisat şi lăsat cel puţin 2 minute în contact cu aerul. 

Alicina este un compus puternic care acţionează ca antibiotic natural şi ajută la vindecarea infecţiilor.

Peste legume se toarnă oţetul organic din citru de mere. Vasul se închide foarte bine şi se lasă într-un loc întunecat timp de 2-3 săptămâni. Cu cât va fi ţinut mai mult, cu atât acesta va fi mult mai puternic.

×
Subiecte în articol: antibiotic reteta infectii
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close