Antena 3 CNN Actualitate Reţetă originală. Un sibian face ţuică din prune cu şerpi de baltă

Reţetă originală. Un sibian face ţuică din prune cu şerpi de baltă

Reţetă originală. Un sibian face ţuică din prune cu şerpi de baltă
Sursa foto: Foto: addcompany.ro
de M.Z.    |    12 Noi 2011   •   21:19

Ţuica nu mai e de mult o băutură făcută doar din prune. Românii s-au specializat şi folosesc reţete tot mai originale. Cel mai renumit pentru sortimentele sofisticate este însă un bărbat din Sibiu, care pregăteşte licoarea combinând tot felul de fructe şi uneori chiar şerpi de baltă. Faima lui a trecut de mult peste hotare.

Sibianul Liviu Greavă face ţuică din orice şi e renumit pentru asta. Combină fructele cum ştie el mai bine şi îi iese o băutură de care spune că nu se mai poate dezlipi.

Până de curând pregătea şi un sortiment special, în care punea o viperă sau un şarpe de baltă. Medicament curat, se lăuda bărbatul.

Omul are în pivniţă peste 500 de sticle de colecţie, unele vechi de aproape 50 de ani, pe care le ornează cu oase de peşte pictate, căni în miniatură şi un şnur cu tricolorul românesc. Costă între 150 şi 2.500 de lei, adică o nimica toată pentru străini. Ei sunt cei mai fideli cumpărători.

Pe lângă renumita ţuică, Liviu Greavă mai prepară şi licori naturiste. Are o reţetă secretă ce conţine 360 de plante, cu care spune că s-a vindecat de ciroză acum câţiva ani.

 


×
Subiecte în articol: tuica reteta Sibiu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close