Antena 3 CNN Actualitate Reţetele compensate sau gratuite, eliberate de toţi medicii, nu doar de cei de familie

Reţetele compensate sau gratuite, eliberate de toţi medicii, nu doar de cei de familie

Reţetele compensate sau gratuite, eliberate de toţi medicii, nu doar de cei de familie
Sursa foto: Foto: sheknows.com
14 Iun 2011   •   18:55

Reprezentanţii medicilor de familie au ţinut să corecteze şi clarifice toate dezinformările şi nedumeririle referitoare la eliberarea reţetelor compensate sau gratuite şi au precizat că acestea pot fi date de către fiecare medic, nu doar de cel de familie, informează Agerpres.

Aceştia au explicat că reţetele pot fi eliberate atât de medicii de familie, cât şi de cei din ambulatoriul de specialitate, sau cei din spital.

"Dorim sã precizãm cã prescrierea de reţete compensate sau gratuite reprezintã finalizarea actului medical de cãtre fiecare medic, indiferent de specialitate, fie cã acel medic este din spital, din ambulatoriul de specialitate sau medic de familie. Medicul de familie poate prescrie aşadar reţete compensate exclusiv pentru consultaţiile acordate de el, cu excepţia situaţiilor în care se continuã un tratament prescris de medicul din spital, pentru care medicul din spital a prescris prima reţetã compensatã pentru 30 de zile şi a eliberat o scrisoare medicalã prin care recomandã continuarea tratamentului", se arată într-un comunicat al Societăţii Naţionale de Medicină de Familie şi a Federaţiei Patronatelor.





×
Subiecte în articol: medici medic de familie
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close