Antena 3 CNN Actualitate România, campioană mondială la robotică. Elevii din Focșani au câștigat finala competiției din SUA: "Viitorul chiar sună bine"

România, campioană mondială la robotică. Elevii din Focșani au câștigat finala competiției din SUA: "Viitorul chiar sună bine"

Echipa de robotică a Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” din Focșani a cucerit titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de la Houston, SUA.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2024   •   20:12

România a avut patru echipe în concurs și toate au ajuns în semifinale. Finala competiției s-a desfășurat între două echipe din țara noastră, "AICitizens" și "Ro2D2".

Elevii au avut multe emoții pe parcursul competiției, însă acestea au fost încununate cu o mare bucurie la final, când România a fost din nou pusă pe harta mondială a roboticii.

Marele titlu a fost câștigat de echipa de robotică "AICitizens", formată din elevi ai Colegiului Național “Al. I. Cuza” din Focșani.

În GALERIA FOTO puteți vedea mai multe imagini surprinse la competiția de robotică din Houston.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"20 Aprilie 2024 - România scrie istorie și devine pentru a doua oară Campioană Mondială la robotică în Houston, USA! Viitorul chiar sună bine!", a fost scris pe pagina de Instagram "Nație prin educație".

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close