Antena 3 CNN Actualitate Agricool. România, la mijloc în războiul agroalimentar. Jumătate de țară, declarată „zonă roșie” de UE

Agricool. România, la mijloc în războiul agroalimentar. Jumătate de țară, declarată „zonă roșie” de UE

Agricool. România, la mijloc în războiul agroalimentar. Jumătate de țară, declarată „zonă roșie” de UE
26 Oct 2019   •   09:21

România se află la mijloc în războiul agroalimentar, dar nici nu se zbate prea tare să iasă neșifonată din el. Numărul mare de focare de pestă porcină africană dar și evoluția virusului în țara noastră au determinat autoritățile de la Bruxelles să ceară ca România să intre în „zona roșie”, ceea ce înseamnă declararea oficială a pestei porcine ca evoluând în majoritatea spaţiului naţional.

Astfel, mai bine de jumătate de țară a fost declarată „zona roșie” din cauza pestei porcine africane. Și avem obligativitatea să eradicăm porcii din focare. 

ZONA ROȘIE PE TOATĂ ȚARA AR ÎNSEMNA DEZASTRU PENTRU ECONOMIE

Putem spune însă că ne-a trecut glonțul pe la ureche. Căci am fost cât pe ce ca România să devină un spațiu comercial complet închis în privința comerțului cu carne de porc. Și încă nu am depășit pericolul.

Ministerul Agriculturii a înaintat un proiect de ordin care prevede înregistrarea porcilor din gospodăriile populației și definește exploatațiile.

De reținut, pesta porcină africană este cea mai periculoasă boală la porc pentru care nu există vaccin.

 

 

×
Subiecte în articol: pesta porcina Agricool
Parteneri
Schimbări pentru românii care primesc vouchere și ajutoare de la stat
x close