Antena 3 Actualitate S-a înființat Poliția Siguranța Școlară. Oamenii legii vor combate violența și bullying-ul în școli

S-a înființat Poliția Siguranța Școlară. Oamenii legii vor combate violența și bullying-ul în școli

de Silvia Țigănilă    |    08 Sep 2020   •   23:00
S-a înființat Poliția Siguranța Școlară. Oamenii legii vor combate violența și bullying-ul în școli
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat marți că a semnat ordinul pentru înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară în cadrul Poliției Române.

Din noua structură vor face parte 270 de polițiști.

Poliția Siguranța Școlară va fi formată dintr-un număr de 270 de polițiști, organizați la nivelul IGPR, a DGPMB și a inspectoratelor de poliție din fiecare județ. Poliția Siguranța Școlară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor, cât și a cadrelor didactice.

Noua structură va preveni și combate violența în școală, cu accent pe fenomenul de bullying și a actelor de violență între elevi în interiorul școlii, cât și în proximitatea acestora”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Direcția pentru Siguranța Școlară va monitoriza măsurile de siguranță, infracțiunile din fiecare școală și va dispune prezența polițiștilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor și a Poliției locale pentru buna funcționare a școlilor.

Citiți și:

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: "O felicit pe fata bătută pentru că nu a plâns!"

×
Subiecte în articol: bullying violenta poliția școlară

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close