Antena 3 CNN Actualitate Psihologul criminalist Tudorel Butoi: "O felicit pe fata bătută pentru că nu a plâns!"

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: "O felicit pe fata bătută pentru că nu a plâns!"

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a fost întrebat, marți, de Radu Tudor, la 'Punctul de întâlnire', cine este de vină pentru actele de violență comise de minori asupra altor minori: familia, școala sau poliția. Specialistul a ținut să o felicite pe fata de 13 ani bătută cu bestialitate într-un parc din Târgu Jiu.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: "O felicit pe fata bătută pentru că nu a plâns!"
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de Dan Gabor    |    08 Sep 2020   •   20:45

"Copilul este ca o mică plăntuță: trebuie să-i da soare, să-i dai lumină, să-i dai teren fertil și așa mai departe. Soarele acesta i-l dă învățământul. El îi iluminează mintea să facă corelații, să-și dea seama despre ce este vorba. Starea de sănătate a copilului este condiționată de a putea să se integreze în algoritmii de sănătate mentală.

Într-un fel se raportează un copil la siguranța zilei de mine, la familia armonioasă decât altul care este privat și care își găsește chestiuni de existențialitate prin imitația infracțională. La acești copii m-a impresionat lipsa de compasiune. Băiatul respectiv asista la picioarele în cap și constata că fata nu plânge, asta îl deranja pe el.

Și la acest 'nu plânge' au intervenit celelalte chiar să o facă să plângă. Eu o felicit pe aia mică pentru că chiar nu a plâns. Nici o lacrimă nu a dat din ea pentru că s-a încapsulat exact în conduita copilului nedreptățit. Și a strâns din dinți, nu a lăcrimat, nu a plâns, nu le-a dat satisfacție celorlalți", a spus Tudorel Butoi.

O adolescentă din Târgu Jiu a trecut prin clipe cumplite după ce patru fete au lovit-o cu pumnii şi picioarele și au umilit-o într-un parc din Târgu-Jiu. Totul, sub ochii un băiat care a filmat agresiunea. Imaginile au ajuns pe reţelele de socializare și Poliția s-a autosesizat și a deschis anchete în lanţ pentru a le identifica pe bătăuşe.

Una dintre ele, o fată de 14 ani, a fost reţinută pentru 24 de ore şi este cercetată pentru lovire şi alte violenţe.

×
Subiecte în articol: fata bătută
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close