Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Doctorul diabetolog Nicoleta Lupașcu desființează mic dejunul cu ovăz: "Unde ne-am stricat?"

Doctorul diabetolog Nicoleta Lupașcu desființează mic dejunul cu ovăz: "Unde ne-am stricat?"

Doctorul diabetolog Nicoleta Lupașcu, în cadrul emisiunii "De-a viața ascunselea", a desființat micul dejun cu ovăz, spunând că nu este bun pentru toată lumea.

de Florentina Fântânaru    |    14 Apr 2024   •   10:10

Doctorul Nicoleta Lupașcu, medic primar în Diabet, Boli Metabolice și Nutriție din Timișoara, cu o experiență de 17 în metabolică a vorbit despre importanța menținerii unei greutăți normale a corpului în cadrul emisiunii "De-a viața ascunselea".

"Cuvântul dietă înseamnă tot ce mănâncă o persoană într-o zi. Cifrele nu arată bine pe următorii 10 ani. Una din opt persoane este supraponderală sau obeză potrivit datelor din 2022, până în 2035, una din patru persoane o să ajungă cu suprapondere sau obezitate.

Înainte, componenta de jenă poate că era un motor și o tracțiune a omului să facă ceva. Ne mai existând partea asta și cumva la tot pasul
fiecare este mai plinuț nu mai este motivat să facă ceva în privința asta că până la urmă toți suntem la fel.

Mesajul și semnalul meu de alarmă puternic pe care vreau tot timpul să-l transmit este că creșterea în greutate sau stratul de grăsime de care vrem să scăpăm este mai mult decât o chestiune de estetică", a spus doctorul Nicoleta Lupașcu.

Totodată, aceasta a desființat mitul unui mic dejun cu cereale, în special cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine. A începe ziua cu un mic dejun cu cereale nu este cel mai bun start, fie că este supraponderal, normoponderal.

Crește glicemia. Dacă stăm să ne uităm un pic la tradițiile noastre și la ce mâncam odată, micul dejun era format din brânză și ouă preponderent, eventual slănină. Unde ne-am stricat pe parcurs", a punctat medicul primar în Diabet, Boli Metabolice și Nutriție.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close