Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Frigul crește riscul de infarct! Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă | Simptomele la care trebuie să fim atenți

Frigul crește riscul de infarct! Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă | Simptomele la care trebuie să fim atenți

Dr. Tudor Ciuhodaru a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN, cum ne afectează vremea extremă sănătatea și la ce ar trebui să fim atenți în această perioadă.

de Ştefan Petrică    |    09 Ian 2024   •   15:37

Dr. Tudor Ciuhodaru a subliniat impactul asupra sănătății cauzat de vremea extremă și a oferit sfaturi pentru a evita complicațiile.

"Avem variații bruște de temperatură care pot reprezenta un veritabil șoc termic pentru mulți dintre noi, dar mai ales pentru cei din grupele de risc, cei peste 65 de ani sau cei sub 5 ani.

Aceste variații brutale de temperatură pot duce la decompensarea sau agravarea unei afecțiuni.

Sunt temperaturi de infarct, pentru că asta se întâmplă în această perioadă. O scădere de 1 grad sub temperatura de îngheț înseamnă creșterea riscului de infarct cu aproape 2%, ceea ce înseamnă că la -10, -15 grade, riscul de infarct crește cu 30%.

Citește și: Vremea se schimbă din nou în România! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Vântul și umezeala fac ca temperaturile resimțite să fie și mai scăzute, iar efectele frigului să fie și mai importante.

Pe de altă parte, este vorba și de riscul de atac vascular cerebral și nu neglijați simptomele simple.

Timpul de prezentat la urgențe este foarte scurt.

Hipotermia este un ucigaș tăcut. Atenție, mare atenție! Nu consumați alcool în această perioadă. Pierderile de căldură sunt accentuate. Apreciați cu dificultate pericolul", a spus Dr. Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: dr. Tudor Ciuhodaru infarct frig
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close