Antena 3 CNN Actualitate O nouă schemă de înșelătorie imobiliară! Oameni rămaşi pe drumuri şi fără bani, în mai multe judeţe din ţară

O nouă schemă de înșelătorie imobiliară! Oameni rămaşi pe drumuri şi fără bani, în mai multe judeţe din ţară

O femeie a înșelat mai mulți români printr-o schemă frauduloasă de închiriere a locuințelor. Oamenii au rămas și fără bani și pe străzi.

O nouă schemă de înșelătorie imobiliară! Oameni rămaşi pe drumuri şi fără bani, în mai multe judeţe din ţară
Sursa foto: pexels.com
de Ioana Mircea    |    27 Mar 2024   •   09:45

O rețea infracțională de înșelători a apărut în Constanța, din cauza căreia mai mulți români au căzut victime după ce au fost păcăliți să închirieze apartamente ce nu erau deținute de către presupuşii proprietari.

Se pare că o tânără, identificată drept Raluca Elena Roșioru, acționează ca intermediar al grupului, prezentându-se clienților cu identități false și încasând sume substanțiale pentru închiriere și garanții.

După aceste tranzacții, ea dispare, lăsându-i pe cei înșelați fără bani și fără un adăpost. Victimele descoperă înșelăciunea abia după ce se mută în apartamente și se confruntă cu proprietarii legitimi.

Această escrocherie a afectat mai multe persoane din diverse orașe ale țării, iar după ce autoritățile au fost alertate, Raluca Roșioru și-a mutat operațiunile în alte zone, precum Galați și București.

Un alt aspect al acestei scheme a fost expus atunci când o altă tânără s-a văzut nevoită să doarmă la locul de muncă pentru a-și strânge banii necesari închirierii unui apartament, iar un cuplu venit din străinătate a fost nevoit să petreacă noaptea în mașină din cauza faptului că locuința pe care o închiriaseră fusese deja atribuită altcuiva.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au declarat că dosarul este în curs de cercetare, iar acțiunile legale împotriva membrilor rețelei infracționale sunt în curs de desfășurare, potrivit stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: escrocherie inchiriere apartament
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close