Antena 3 CNN Actualitate Se cere demisia şefului ANSVSA - consecinţele pestei porcine africane, enorme

Se cere demisia şefului ANSVSA - consecinţele pestei porcine africane, enorme

Se cere demisia şefului ANSVSA - consecinţele pestei porcine africane, enorme
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    29 Aug 2018   •   20:54

Uniunea Salvaţi România cere demisia şefului Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu, pe motiv că „incompetenţii puşi în funcţii publice pot distruge sectoare economice întregi”, consecinţele pestei porcine africane fiind „enorme”.

„Consecinţele pestei porcine africane sunt enorme pentru micii fermieri, marii procesatori şi pentru întreg sectorul agroalimentar românesc pe termen lung: şomaj, panică, neîncredere în procesarea cărnii, deficit comercial mai mare, cheltuieli pentru despăgubiri şi repopulare a fermelor. Din această criză nu pierd doar cei din sectorul privat, ci şi statul care a investit cu prioritate sume mari în ultimii 10 ani pentru a creşte competitivitatea şi pentru a putea comercializa carne de porc pe piaţa europeană, în condiţiile în care România a avut 14 ani interdicţie pentru export”, susţine USR, într-un comunicat de presă transmis miercuri Agerpres.

Potrivit sursei citate, sectoare economice importante ale României sunt gestionate de „politruci care, confruntaţi cu propriile greşeli, se apără cu fraze propagandistice şi inventează teorii ale conspiraţiei”. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close