Antena 3 CNN Actualitate Se lucrează de zor la Catedrala Mântuirii Neamului. Clădirea va fi mai înaltă decât Palatul Parlamentului

Se lucrează de zor la Catedrala Mântuirii Neamului. Clădirea va fi mai înaltă decât Palatul Parlamentului

Se lucrează de zor la Catedrala Mântuirii Neamului. Clădirea va fi mai înaltă decât Palatul Parlamentului
11 Feb 2011   •   23:02

Banii de la Guvern impulsionează lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului. De puţină vreme pe şantierul din spatele Palatului Parlamentului muncitorii lucrează aproape fără pauză. Clădirea va fi una impresionantă. Lată cât un teren de fotbal şi înaltă de 125 de metri. Întreg ansamblul Catedralei Mântuirii va înghiţi aproape 200 de milioane de euro.

Cîţiva zeci de muncitori, excavatoare, buldozere şi basculante lucrează de zor pe şantierul de la viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului. Cu toate că Patriarhia nu are suficienţi bani pentru terminarea viitoarei catedrale a Mânutirii Neamului, constructorii nu arată asta. Pe şantier se lucrează aproape non-stop, chiar şi pe timpul nopţii.

 


“S-au turnat deja în jur de 10 % din pereţii mulaţi, care vor fi pe o suprafaţă de 365 de metri liniari, la o adâncime de 25 de metri”, a precizat inginerul Dănuţ Grigoraş, şef de şantier.

Fundaţia clădirii principale, care cuprinde două săli polivalente cu o capacitate de o mie de persoane fiecare, va fi gata până la sfârşitul anului. Întreg ansamblul catedralei va cuprinde patru clădiri dintre care trei vor fi destinate pelerinilor.

Catedrala va respecta întru-totul canoanele bisericilor ortodoxe. Faţada va fi îndreptată spre răsărit, va avea formă de cruce iar înălţimea va fi egală cu lungimea.

Catedrala Mântuirii, va fi cu aproape 50 de metri mai înaltă decât Palatul Parlamentului. La slujbe vor putea lua parte 5.000 de pelerini.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close