Seceta de anul trecut ne usucă buzunarele. Pâinea şi carnea se scumpesc

de D.D.    |    12 Mar 2013   •   20:22
Se scumpeşte carnea şi, cel mai probabil, se va scumpi şi pâinea. O spun chiar producătorii agricoli. Iar de aici, până la o scumpire în lanţ, mai e un pas. Un pas din ce în ce mai greu pentru românii de rând.

În curând, carnea va fi şi mai scumpă cu până la cinci la sută. Un kilogram de pulpă de vită ar ajunge să coste peste 25 lei. Iar cotletul de porc nu ar scădea sub 24 de lei, pe kilogram.

Fără carne e greu de trăit. Dar fără pâine e imposibil. Şi aici ne aşteaptă scumpiri. “Intuim creşteri de preţ în piata produselor de panificaţoe” a declarat Alexandru Jurconi, preşedintele Federaţiei Naţionale ProAgro.

O scumpire uşor de intuit, după un an secetos ca 2012. Cerelalele din cultura veche sunt cu 20% mai scumpe. O tonă de grâu costă acum aproape o mie de lei.

Producătorii spun că pâinea de pe rafturi va avea preţul modificat abia peste câteva luni.

Până la pâine şi carne, ne-am confruntat cu scumpiri la cartofi, fructe proaspete şi combustibili.

Preţuri carne, după o scumpire de 5%

Pulpă de porc 17,85 - 19,95 lei/kg

Cotlet de porc 24,15 - 26,25 lei/kg

Pulpă de vită 21 - 25,2 lei/kg

Pulpe de pui 10,5 - 12,6 lei/kg











x close