Antena 3 CNN Actualitate Până se redeschid pieţele, în Sectorul 4 răsar tarabele acoperite. Producătorii au fost mutaţi temporar în parcări

Până se redeschid pieţele, în Sectorul 4 răsar tarabele acoperite. Producătorii au fost mutaţi temporar în parcări

Scandalul uriaş provocat de guvernul liberal, care a decis să închidă pieţele pentru a limita pandemia de COVID, a provocat deja consecinţe în plan legislativ. Deputaţii au revocat măsura închiderii acestor spaţii comerciale însă amendamentul nu se aplică imediat, pentru că legea trebuie promulgată de preşedintele Iohannis.

Până se redeschid pieţele, în Sectorul 4 răsar tarabele acoperite. Producătorii au fost mutaţi temporar în parcări
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Noi 2020   •   16:10

Până se decide preşedintele, Primăria Sectorului 4 a luat deja primele măsuri pentru ca producătorii autohtoni de fructe și legume de sezon să-și poată continua activitatea.

Astfel, producătorii care au închiriat tarabe în noua piață a Sudului vor fi relocați în piața volantă pe care administrația locală o amenajează la parterul spaţiului de parcare etajat situat în apropiere.

În condiţii similare vor funcționa și vânzătorii de la Piața Berceni-Olteniței, care au fost mutați la parterul parcării etajate de pe strada Tulnici, situată în spatele pieței.

În ceea ce privește locul de vânzare amenajat pe acoperișul Pieței Progresul, tarabele de aici vor fi adaptate astfel încât atât producătorii, cât și cumpărătorii să fie feriți de ploaie.

Parcările, soluţie de compromis pentru ca micii producători să-şi poată vinde în continuare marfa

Aceeași soluție, de acoperire cu copertine impermeabile a tarabelor, a fost aplicată și în cazul producătorilor ce funcționau până acum în următoarele piețe: Apărătorii Patriei (comercianţii de aici fiind relocaţi pe amplasamentul fostului târg de miei), Norilor, Timpuri Noi (care au primit ca alternativă relocarea în parcarea situată pe strada Secerei, în proximitatea Palatului Național al Copiilor) şi Străduinței, care au fost relocați în parcarea din proximitate.

Cât privește magazinele situate în piețele din sectorul 4, cu alt obiect de vânzare decât comercializarea de fructe și legume, acestea vor rămâne deschise.

Administratorii piețelor au obligaţia de a stabili, în cazul acerstor magazine, noi circuite de intrare/ieșire, astfel încât să fie respectate măsurile de limitare a infecțiilor cu noul coronavirus.

Conform unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, amenajarea noilor locații de vânzare a fructelor și legumelor de sezon se va încheia marţi după-amiază, urmând ca activitatea propriu-zisă să se reia începând de miercuri, 11 noiembrie 2020.

×
Subiecte în articol: sector 4 parcari piete
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close