Antena 3 CNN Actualitate Șefii băncilor, pensionarii de lux ai României. Iată ce sume colosale care le intră în conturi

Șefii băncilor, pensionarii de lux ai României. Iată ce sume colosale care le intră în conturi

307202.jpg
Foto: Agerpres
27 Iul 2016   •   08:49

Şefii băncilor sunt campionii pensiilor de lux din România. Directorul CEC Bank, Radu Gheţea, încasează sume record atât din salariu cât şi din pensie. Lunar, lui Radu Gheţea îi intră în conturi suma de 23.000 de euro din indemnizaţia de preşedinte al CEC Bank şi aproximativ 2000 de euro din pensie.

Radu Gheţea este preşedintele CEC Bank încă din anul 2007, iar suma pe care o câştigă, 23.000 de euro lunar, este mai mare chiar decît salariile unor directori de bănci comerciale private. La această sumă se adaugă alţi 2000 de euro pe lună, din pensie.

Gheţea a strâns şi o avere considerabilă. Acesta deţine două terenuri de peste 1000 de metri pătraţi în Prahova şi Ilfov, două apartamente în Bucureşti şi o casă de 200 de metri pătraţi în Ilfov.

Directorul CEC Bank are şi cu ce să se relaxeze şi să se plimbe. Acesta deţine o şalupă de agrement şi două autoturisme de lux din anul 2016, respectiv 2010. Lor li se adaugă bijuterii şi ceasuri de firmă în valoare de 30.000 de euro. Gheţea deţine şi 14 conturi în euro şi în lei împreună cu soţia sa, iar suma totală depăşeşte 7 milioane de lei şi 590.000 de euro.

Radu Gheţea a fost pionul principal în ceea ce priveşte acordarea creditului de 1 milion de euro, fiicei fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, pentru moşia de la Nana. Traian Băsescu, preşedinte al României la acel moment, a intervenit la ministrul Finanţelor la acea vreme, Daniel Chiţoiu, pentru a nu-l schimba pe şeful CEC Bank, iar creditul a fost acordat la telefon, în condiţii preferenţiale.

Un alt pensionar de lux este şi Mugur Isărescu. Guvernatorul Băncii Naţionale şi-a depus dosarul de pensionare, dar potrivit Jurnalul Naţional, nu ridică banii. Isărescu are şi un salariu lunar de 40.000 de euro.

Ultimul intrat pe lista pensionarilor de lux este este președintele ASF, Mișu Negriţoiu. Conform ultimei declaraţii de avere, el a încasat anul trecut din pensie suma de peste 50.000 de lei. Negriţoiu a mai încasat din funcţia sa de preşedinte ASF, suma de peste 700.000 lei.

Mai multe informaţii puteţi citi în Jurnalul Naţional de astăzi.

×
Subiecte în articol: radu ghetea
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close