Antena 3 CNN Actualitate Şeful IPJ Harghita: Urna găsită la Corund era goală. Oficialul ungar a spus că în interior este cenuşă umană

Şeful IPJ Harghita: Urna găsită la Corund era goală. Oficialul ungar a spus că în interior este cenuşă umană

Şeful IPJ Harghita: Urna găsită la Corund era goală. Oficialul ungar a spus că în interior este cenuşă umană
Sursa foto: Foto: Antena 1
26 Mai 2012   •   18:24
UPDATE 20:20. Şeful IPJ Harghita, Filip Gheorghe, a declarat în direct la Antena 3, sâmbătă seară, că urna găsită la Corund era goală. Potrivit lui Gheorghe, urna a fost găsită într-o maşină în care se afla şi un pasager care este oficial al statului ungar, identificat doar cu iniţialele L.C.

Potrivit reprezentantului legii, oficialul ungar deţinea acte prin care se atesta conţinutul urnei: cenuşă umană. La dispoziţia procurorului, urna a fost deschisă constantându-se că aceasta era goală.



O urnă cu cenuşă umană a fost găsită la Corund, judeţul Harghita. Urna a fost găsită în maşina care se afla un oficial maghiar.

Se bănuieşte că cenuşa aparţine poetului Jozsef Nyiro.

Inspectoratul Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita neagă faptul că ar fi controlat o maşină în care se afla o urnă cu cenuşa lui Nyiro Jozsef, aşa cum s-a relatat.
   
Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, pentru Agerpres că, într-adevăr, s-a oprit un taxi la Corund şi, întrucât pasagerul L.C nu a fost de acord cu controlul maşinii, se aşteaptă decizia procurorului care urmează să sosească la faţa locului.
   
Gheorghe Filip a subliniat că 'autovehicul oprit în trafic la Corund este unul dintre multele oprite în aceste zile pe raza întregului judeţ, în cadrul acţiunilor de prevenire a oricăror fapte ilicite, având în vedere o sărbătoare de asemenea amploare, cum este sărbătoarea de Rusalii'.

Pe de altă parte, liderul PCM, Szasz Jeno, a confirmat informaţia potrivit căreia în taximetrul oprit s-ar fi aflat Lukacs Csaba, diplomat împuternicit de Parlamentul Ungariei ca purtător de cuvânt în cazul reînhumării lui Nyiro Jozsef, conform Mediafax.
   
"Lukacs Csaba este la Corund, în sediul Poliţiei, şi noi aşteptăm în cel mai scurt timp veşti de la el", a spus Szasz.
   
Potrivit unor surse locale, după ce procurorul a dispus deschiderea portbagajului, în bagejele oficialulul ungar a fost găsită o urnă, despre care se presupune că ar conţine cenuşă a lui Nyiro Jozsef şi care era însoţită de toate autorizaţiile necesare transportului.
   
Sursele citate afirmă că oficialul ungar a refuzat să permită deschiderea urnei, pe motiv că nu doreşte ca ea să fie profanată.
   
Prefectul de Harghita, Augusta Cristina Urzică, a declarat, sâmbătă, că a atacat în contencios-administrativ autorizaţia de reînhumare a lui Nyiro Jozsef eliberată de primarul din Odorheiu Secuiesc, astfel că, din punct de vedere al insituţiei pe care o reprezintă, reînhumarea este suspendată.

×
Subiecte în articol: poet
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close