Antena 3 CNN Actualitate Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, sărbătorit de credincioşii din toată ţara

Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, sărbătorit de credincioşii din toată ţara

Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, sărbătorit de credincioşii din toată ţara
26 Oct 2009   •   08:59

Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir este sărbătorit astăzi. Sute de mii de pelerini au ajuns în aceste zile la Bucureşti, pentru a se ruga la moaştele sfinţilor, expuse la Patriarhie. Şi noaptea trecută a fost înghesuială, iar peste 200 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Sărbătoarea continuă şi mâine, când ortodocşii il prăznuiesc pe Sfântul Dimitrie cel Nou.

Coada de la Patriarhie s-a întins pe aproape 2 kilometri. Cu multă răbdare şi ajutaţi de vremea frumoasă, pelerinii au aşteptat liniştiţi la rând. Unii dintre ei au străbătut distanţe mari pentru a se închina la sfintele moaşte.

Peste 200 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru prima dată de când se organizează pelerinajul, Patriarhia a asigurat locuri unde oamenii se puteau odihni peste noapte. În sălile de sport din două licee bucureştene au fost puse la dispoziţie peste 400 de saltele.

Şi chiar dacă sunt mulţi credincţioşi în zonă, comercianţii sunt tot nemulţumiţi de vânzări.

Miercuri se va încheia pelerinajul din Capitală. Apoi cei care vor dori să se închine la sfintele moaşte o vor putea face în interiorul Patriarhiei, acolo unde va fi păstrată racla în care se află moaştele.

Antena 3

×
Subiecte în articol: pelerinaj Patriarhie
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close