Antena 3 CNN Actualitate Sfidare fără margini a autorităților! Ce a făcut fiul unui edil imediat după carantinarea localității

Sfidare fără margini a autorităților! Ce a făcut fiul unui edil imediat după carantinarea localității

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus în România, autoritățile au aplicat măsuri de carantinare asupra unor anumite localități. Sub această măsură, localnicii sunt obligați să rămână la domiciliu, neavând voie să intre sau să iasă din localitate.

Sfidare fără margini a autorităților! Ce a făcut fiul unui edil imediat după carantinarea localității
Sursa foto: Facebook / Primaria Gornet
de Laura Dinu    |    27 Iul 2020   •   09:30

Localitatea Gornet, din Prahova, este a doua localitate din România asupra căreia s-a aplicat măsura de carantinare. 

”În urma analizei de risc, astăzi, 22 iulie 2020 a fost  derulată procedura legală de carantinare zonală pentru a doua localitate, respectiv, localitatea Gornet, comuna Gornet, Judeţul Prahova”, transmitea, miercuri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile locale nu au fost însă de acord cu această decizie.

”Cei de la DSP au transmis, astăzi, o lista cu 15 persoane care au Covid, dar, din acest total, după confruntarea datelor, am constatat că 8 persoane au testul negativ, iar o altă persoană are, într-adevăr, buletin de Gornet, dar locuiește în Ploiești”, a declarat Primarul comunei, Nicolae Negoițescu.

De asemenea, imediat după decizia autorităților, pe paginia oficială de Facebook a Primăriei a apărut următorul mesaj: 

”Începând de astăzi, 22.07.2020 de la ora 22:00, se instituie măsura de carantinare zonală pentru o perioada de 14 zile, conform Ordinului Sefului Departamentului Pentru Situații de Urgentă, nr.4659202 din data de 22.07.2020.

Ne pare nespus de rău că a fost luată această decizie, nu noi am solicitat să fie luată această măsură, ne-a fost impusă contrar voinței noastre.

Vă rugam să respectați măsurile impuse prin ordinul menționat mai sus, pentru a reuși să reducem numărul persoanelor infectate cu COVID-19 și să ieșim din această măsură de carantinare la finalul celor 14 zile.

Pentru orice alte informații și sprijin din partea noastră vă rugăm să ne contactați”.

Faptul că autoritățile locale nu au fost de acord cu măsura, s-a putut vedea și în faptele acestora. Vice-primarul comunei și-a lăsat băiatul să plece la mare, la Costinești, în ciuda tuturor regulilor impuse. 

Chiar dacă viceprimarul Daniel Niculescu și-a dorit ca nu multă lume să afle de plecarea fiului său, băiatul nu a ținut cont nici măcar de recomandările tatălui și a postat fotografii pe rețelele sociale de la plecarea din localitate până ce a ajuns pe litoral. La fel de activi au fost pe rețelele sociale și prietenii cu care a călătorit, scrie jurnalist.ro.

Măsurile impuse de Guvernul României precizează expres că persoanele din Gornet nu pot ieși sau intra în localitate, decât în câteva cazuri excepționale, descrise în ordinul emis de Ministerul de Interne. Este vorba de cei ce asigură aprovizionarea cu alimente, cei care au o urgență medicală sau alte câteva activități descrise în document.

×
Subiecte în articol: gornet viceprimar fiu
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close