Antena 3 CNN Actualitate Show aviatic la Boboc, la 100 de ani de Aeronautică Militară Română

Show aviatic la Boboc, la 100 de ani de Aeronautică Militară Română

Show aviatic la Boboc, la 100 de ani de Aeronautică Militară Română
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    16 Iun 2013   •   23:41

Mii de buzoieni au asistat la un spectacol aviatic impresionant, oferit de piloţii şcolii de aviaţie de la Boboc, cu ocazia celor 100 de ani de Aeronauticii Militare Române.

Spectatorii au putut vedea acrobaţii, treceri la verticală în formaţii, dar şi simulări de luptă aeriană. Show-ul a durat două ore, iar publicul s-a declarat fascinat.

Spectacolul la înălţime a început cu zborurile unor aparate uşoare de la cluburi private din ţară. A urmat lansarea paraşutiştilor de la Clinceni, care au avut de înfruntat un vânt destul de puternic.

Foarte aşteptat a fost momentul survolului executat de unul dintre avioanele supersonice din dotarea Armatei Române. MIG-ul 21 Lancer, venit de la baza aeriană din Feteşti, a avut o evoluţie solo.

A urmat demonstraţia celor trei aparate IAR 99 Şoim de la Şcoala de Aviaţie Boboc. Iar vedetele show-ului au fost aeronavele de acrobaţie ale Aeroclubului României.

Spectatorii au fost încântaţi de măiestria piloţilor şi au privit cu emoţie lupingurile, tonourile sau trecerile la mică altitudine.

În public a fost şi un grup de studenţi ai forţelor aeriene din Mozambic, care se află într-un stagiu de pregătire în România.



×
Subiecte în articol: clinceni
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close