Antena 3 CNN Actualitate Şi-a găsit dreptatea la CEDO: Despăgubită cu 15.000 de euro, după moartea soţului într-un accident de muncă

Şi-a găsit dreptatea la CEDO: Despăgubită cu 15.000 de euro, după moartea soţului într-un accident de muncă

Şi-a găsit dreptatea la CEDO: Despăgubită cu 15.000 de euro, după moartea soţului într-un accident de muncă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    12 Dec 2012   •   09:31

O româncă al cărei soţ a murit electrocutat într-un accident de muncă în 2002, ancheta în cazul său fiind şi în prezent în derulare, ar urma să fie despăgubită de statul român cu 15.000 de euro, potrivit unei decizii anunţate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, informează Mediafax.
   
Reclamanta, născută în 1974, din Bucureşti, a sesizat CEDO în 2009 privind durata anchetei în cazul morţii soţului ei, acţiunea începând în 2002 şi fiind în derulare şi acum.
   
Soţul femeii, I. D. C., a murit la 28 mai 2002, după ce s-a electrocutat în timp ce lucra la instalarea unor panouri publicitare. Bărbatul era angajat al societăţii Tornado Wind - specializată în alpinism industrial şi contractată de firma de comunicare şi organizare de evenimente Expoline, care se ocupa de promovarea unui salon naţional de transporturi organizat de compania de stat Romaero.
   
Văduva a înaintat o plângere penală contra celor responsabili de decesul soţului, iar ancheta a început în ziua decesului.
   
Conducerea Tornado Wind a declarat, la audieri, că reprezentanţii Expoline dăduseră asigurări că societatea Romaero scosese de sub tensiune punctul de lucru. La rândul lor, cei de la Expoline au dat vina pe Romaero, susţinând că aceasta ar fi trebuit să semnalizeze pericolele, în timp ce reprezentanţii Romaero au spus că nimeni nu a solicitat scoaterea de sub tensiune a locului unde s-a produs accidentul.

CEDO a constatat încălcarea dreptului la viaţă, stipulat în articolul 2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, şi a dispus plata către reclamantă a 15.000 de euro cu titlu de prejudiciu moral.
   
Decizia a fost luată de o cameră inferioară a CEDO, oricare dintre părţi putând să o conteste şi să ceară rejudecarea cazului de către Marea Cameră.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close