Antena 3 CNN Actualitate Social Cât de periculoși sunt micii pe care îi găsim pe piață?

Cât de periculoși sunt micii pe care îi găsim pe piață?

Cât de periculoși sunt micii pe care îi găsim pe piață?
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Oct 2017   •   18:33

Mici cu până la șapte E-uri și peste 50% din doza zilnică recomandată de sare - asta au găsit reprezentanții InfoCons, Asociație pentru Protecția Consumatorilor, după ce au analizat peste 14 produse din acest tip de carne procesată, se arată pe site-ul instituției.

E-urile identificate în produsele studiate sunt: carmin - E120, extract de paprika - E160c, acetat de sodiu - E262, acid ascorbic - E300, ascorbat de sodiu - E301, izoascorbat de sodiu - E316, acetat de sodiu - E331, difosfați - E450, polifosfați - E452, bicarbonat de sodiu - E500, potrivit studiului.

În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult, 100 de grame din produsul cu cel mai mare conținut de sare acoperă 52% din cantitatea zilnică recomandată unui adult, iar produsul cu cel mai mic conținut de sare, 16,8%. 

Produsele analizate, aici.
 

×
Subiecte în articol: sare mici
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close