x close

Cât de periculoși sunt micii pe care îi găsim pe piață?

de M.Z.    |    10 Oct 2017   •   18:33
Cât de periculoși sunt micii pe care îi găsim pe piață?  418 Foto: Agerpres

Mici cu până la șapte E-uri și peste 50% din doza zilnică recomandată de sare - asta au găsit reprezentanții InfoCons, Asociație pentru Protecția Consumatorilor, după ce au analizat peste 14 produse din acest tip de carne procesată, se arată pe site-ul instituției.

E-urile identificate în produsele studiate sunt: carmin - E120, extract de paprika - E160c, acetat de sodiu - E262, acid ascorbic - E300, ascorbat de sodiu - E301, izoascorbat de sodiu - E316, acetat de sodiu - E331, difosfați - E450, polifosfați - E452, bicarbonat de sodiu - E500, potrivit studiului.

În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult, 100 de grame din produsul cu cel mai mare conținut de sare acoperă 52% din cantitatea zilnică recomandată unui adult, iar produsul cu cel mai mic conținut de sare, 16,8%. 

Produsele analizate, aici.
 

Citeşte mai multe despre:

sare mici
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati