Antena 3 CNN Actualitate Social Ceaiuri care scad febra, calmează tusea şi ne pun pe picioare, în caz de viroze. Dr. Mădălina Popescu: "Sunt remedii naturiste cu un efect puternic și rapid"

Ceaiuri care scad febra, calmează tusea şi ne pun pe picioare, în caz de viroze. Dr. Mădălina Popescu: "Sunt remedii naturiste cu un efect puternic și rapid"

România este în plin val de viroze la copii, chiar cel mai agresiv val din ultimii 10 ani. Spitalele sunt pline, iar formele sunt grave, unii pacienţi ajungând chiar pe secţiile de Terapie Intensivă. 

Ceaiuri care scad febra, calmează tusea şi ne pun pe picioare, în caz de viroze. Dr. Mădălina Popescu: "Sunt remedii naturiste cu un efect puternic și rapid"
Sursa foto: Antena 3 CNN/pixabay.com
de Georgiana Adam    |    07 Dec 2022   •   11:08

Cifrele de la Institutul Naţional de Sănătate Publică arată că doar săptămâna trecută, au fost înregistrate peste  97.000 de cazuri, în creştere cu 276 de cazuri faţă de săptămâna anterioară. 

Ceea ce este important să observăm se referă la cazurile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Vorbim de un număr mult mai mic, adică un sfert faţă de ce infecţii respiratorii avem acum.

În ceea ce priveşte prevenţia populatiei generale, autorităţile subliniază importanţa igienei mâinilor şi implicit respectatea acestor paşi, zi de zi cum ar fi: evitarea contactului apropiat atunci când va întâlniti cu alte persoane, nu atingeţi faţa cu mâinile murdare, nu strănutaţi în mâini ci în cot, evitaţi pe cât posibil locurile aglomerate ca mallurile de exemplu şi cel mai important staţi acasă în caz că simţiţi primele semne de răceală.

Citeşte şi"Nu mai sunt locuri la ATI. Facem triaj ca pe front" | Dr. Mihai Craiu, semnal de alarmă despre cel mai agresiv val de viroze la copii 

Să nu uităm nici de remediile naturiste care ne ajută să avem o imunitate mai bună. 

Remediile naturiste care sunt extrem de eficiente, mai ales în acest sezon al răcelilor, al gripei şi al bronşitelor, pe care îl traversăm ni le spune imunologul Mădălina Popescu.

"Dacă copilul are febră, consider că e mai bine ca hrana lui să fie fără proteină animală, în schimb, apropo de metode tradiționale, frecția în cazul unui copil cu febră este foarte eficientă.

Noi recomandăm frecția cu tinctură de gălbenele care scade febra foarte eficient.

Pentru tuse sunt ceaiuri foarte bune: ceai de cimbru, care e foarte bun, cel de lemn dulce, la fel recomandat pentru tuse. La fel siropurile: sirop de pătlagină cu miere. 

Întotdeauna trebuie să fim atenți și la ce aditivi mai conține acel produs. Preferăm să fie o tinctură, un sirop cu miere, un ceai. 

Fructe și legumele conțin antioxidanți și sunt recomandate, sucurile, mai ales pentru copii, sunt mai ușor de administrat. Sucul de portocale în amestec cu rodie, de exemplu, sunt foarte, foarte benefice și sănătoase. 

Părinții apelează la tratamentele pentru creșterea imunității fitoterapeutice și copiii urmează scheme de tratament pentru o perioadă de o lună, o lună jumătate care îi ajută să facă mai rar aceste răceli. 

Acele forme ușoare pot fi tratate foarte eficient, cu tot cu remedii naturiste, de data aceasta cu tincturi cu ulei esențial, cu remedii care au un efect puternic și rapid", a spus imunologul Mădălina Popescu, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close