Antena 3 CNN Actualitate Social Cozile umilinţei. Bătrânii stau ore în şir ca să depună cererile de ajutor pentru încălzire

Cozile umilinţei. Bătrânii stau ore în şir ca să depună cererile de ajutor pentru încălzire

Imaginile momentului acum, la Antena 3 CNN: cozile umilinței. Se întâmplă la Galați, acolo unde zeci de bătrâni sunt nevoiți să stea trei sau chiar patru ore la coadă pentru a depune cererile pentru ajutoarele de încălzire.

Cozile umilinţei. Bătrânii stau ore în şir ca să depună cererile de ajutor pentru încălzire
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Gabi Vlad    |    05 Oct 2022   •   12:42

Zeci de persoane care abia se pot mișca stau ore în şir la coadă pentru a depune cererile de ajutor pentru încălzire. Sunt oameni şi de 80-90 de ani care se chinuie în faţa Direcţiei de Asistenţă Socială Galaţi. Unora li s-a făcut rău, au venit agenții de pază, le-au dat nici un pahar cu apă.

Oamenii sunt speriaţi că nu vor face faţă cheltuielilor peste iarnă, fără sprijinul acordat de stat. 

Mulți spun că în ciuda acestor ajutoare, la pensiile care le au tot o să facă economie, tot or să se îmbrace gros, tot o să încălzească cel mult o cameră.

Pentru fluidizarea activității, autoritățile gălăţene au pregătit patru ghișee pentru această operațiune - două pentru gaz, un ghișeu pentru curent electric și altul pentru lemne.

Merge greu pentru că sunt mulţi bătrâni, iar la mesele din interior sunt funcționari care îi ajută, deoarece nu văd bine sau nu înțeleg cum să completeze formularele. E hârțogăraie multă, un dosar stufos care trebuie completat.

De multe ori, oamenii nici nu au toate actele necesare, ba ultima factură, ba cine ştie ce adeverință. 

La momentul transmiterii acestei ştiri, coada numără în jur de 50-60 de persoane, iar încă unu sau două ghişee deschise ar fi de ajutor. 

×
Subiecte în articol: Galați ajutor incalzire
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close