Antena 3 CNN Actualitate Social Cum eviţi să apeşi pedala de accelerație în loc de frână. Trucul pe care instructorii auto nu-l spun

Cum eviţi să apeşi pedala de accelerație în loc de frână. Trucul pe care instructorii auto nu-l spun

Sunt tot mai dese accidentele provocate de apăsarea acceleraţiei în loc de frână. Un instructor auto explică ce putem face pentru a nu mai confunda cele două pedale.

Cum eviţi să apeşi pedala de accelerație în loc de frână. Trucul pe care instructorii auto nu-l spun
Sursa foto: Getty Images I Peter Cade
de Alexandra Dima    |    20 Feb 2024   •   04:00

Un trainer de conducere defensivă, a explicat că poziția corectă la volan și modul în care șoferul își poziționează picioarele pe pedale pot juca un rol crucial în prevenirea unor erori comune, cum ar fi apăsarea involuntară a pedalei de accelerație în loc de frână. Acesta subliniază importanța poziției corecte a corpului în scaun, precum și a poziției picioarelor și a mâinilor pe volan.

Conform explicației trainerului defensiv Sorin Bădică, citat de Observator, șoferul trebuie să aibă piciorul stâng călcând pe ambreiaj până în podea, cu piciorul ușor flexat, iar călcâiul piciorului drept trebuie să fie înfipt pe podea, în prelungirea pedalei de frână.

Acest lucru asigură o poziție stabilă și permite șoferului să reacționeze rapid și corect în situații de urgență. De asemenea, acest aranjament îi ajută pe șoferi să își controleze instinctele în cazul unor situații de pericol, evitând apăsarea involuntară a pedalei de accelerație în loc de frână.

Aceste sfaturi și tehnici sunt importante în promovarea unei conduceri mai sigure și mai responsabile și ar putea ajuta la reducerea riscului de accidente cauzate de erori umane.

×
Subiecte în articol: acceleratie frana instructor auto
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close