Antena 3 CNN Actualitate Social Dumitru Chisăliță: "De la 1 aprilie facturile vor fi de cel puțin două ori mai mari. Atenție la prelungirea tacită a contractelor!"

Dumitru Chisăliță: "De la 1 aprilie facturile vor fi de cel puțin două ori mai mari. Atenție la prelungirea tacită a contractelor!"

Președintele asociației "Energia inteligentă" avertizează că de la 1 aprilie rimânii se vor confrunta cu noi facturi formidabile. Dumitru Chisăliță estimează o creștere de până la 120% la gaze naturale și până la 70% pentru energie electrică.

Dumitru Chisăliță: "De la 1 aprilie facturile vor fi de cel puțin două ori mai mari. Atenție la prelungirea tacită a contractelor!"
Sursa foto: Captură Antena 3
de Dana Musceleanu    |    09 Feb 2022   •   15:02

Dumitru Chisăliță, președintele asociației "Energia inteligentă" și-a exprimat în direct la Antena 3 estimarea că facturile românilor se vor dubla de la 1 aprilie. 

"De la 1 aprilie, așa cum stau lucrurile în momentul de față în eliminarea plafonării și a compensării care se finalizează în 31 martie 2022, avem practic o creștere alarmantă a facturilor la gaz și energie. 

În perioada asta cât am avut un preț plafonat noi ne-am confruntat de faăt cu mi multe rânduri de creștere a prețului, atât la gaz cât și la energie. La gaze naturale, până în momentul de față în jur de 60% a fost creșterea de preț față de perioada similară a anului trecut. La energie electrică circa 70% a fost această creștere." , a explicat Chisăliță. 

Președintele asociației "Energia inteligentă" avertizează totodată oamenii să fie atenți la facturile care vin odată cu o notificare tacită a prelungirii contractului:

"Ne găsim în situația în care multe dintre contractele de gaz și energie expiră, iar ele se încheie aproape tacit. Multă lume nu își dă seama că acele notificări care ajung acasă de la furnizor înseamnă de fapt modificarea contractului pentru următorul an, modificare care vine cu prețuri mult mai mari decât erau anul trecut."

Dumitru Chisăliță mai spune că "toate acestea vor culmina la 1 aprilie cu o creștere pe care noi o estimăm a fi până la 120% la gaze naturale, la consumatorii casnici și undeva până la 70% pe energie electrică.".

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close