Antena 3 CNN Actualitate Social Risc ridicat de îmbolnăvire cu "boala apei". Peste 60% din fântâni sunt contaminate | Avertismentul doctorului Adrian Marinescu

Risc ridicat de îmbolnăvire cu "boala apei". Peste 60% din fântâni sunt contaminate | Avertismentul doctorului Adrian Marinescu

Atenţie la sursele din care beţi apă! Multe fântâni, publice şi private sunt contaminate, iar apa lor ne poate îmbolnăvi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   15:22

Semnal de alarmă tras de Direcţia de Sănătate Publică Buzău. Riscul de îmbolnăvire cu boala apei este extrem de ridicat pentru cei care folosesc apa de fântâni. 60% dintre rezultatele probelor făcute de inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică arată că aceasta nu poate fi consumată. 

Conform legislaţiei în vigoare în situaţia în care apa este intoxicată cu nitriţi, primăria trebuie să asigure apă potabilă sugarilor, precum şi copiilor sub trei ani. În plus, raportul DSP arată că dezinfecția apelor şi fântânilor s-a făcut ocazional, fără respectare măsurilor în vigoare şi există risc de îmbolnăvire, mai ales în cazul copiilor. 

Medicii ne recomandă să fim foarte atenţi la apa pe care o consumăm vara, mai ales ă setea ne face să nu mai fim atenţi la apa pe care o consumăm. 

Citeşte şi: Pericol major în perla turistică din Ardeal, vizitată anual de 100.000 de oameni. Apa din zonă, contaminată cu nitriți și nitrați

"Este important ca apa pe care o consumăm să fie dintr-o sursă sigură. În momentul în care există contaminare cu microorganisme riscul pentru sănătatea noastră este mar, mai ales în cazul copiilor, al vârstnicilor şi a celor cu boli cronici care pot face infecţii digestive cu complicaţii care să le pună viaţa în pericol", a declarat Adrian Marinescu, director Medical Institutul Matei Balş. 

×
Subiecte în articol: apă contaminată fântâni
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close